Košarka

Greg Popovič o Dudi Ivkoviću: Ikona košarke i ličnost veća od života

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2021

-

10:07

Greg Popovič o Dudi Ivkoviću: Ikona košarke i ličnost veća od života
Greg Popovič o Dudi Ivkoviću: Ikona košarke i ličnost veća od života - Copyright AP Photo/Eric Gay

veličina teksta

Aa Aa

Trener San Antonija i selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Greg Popovič oprostio se od Dušana Dude Ivkovića, koji je juče u 77. godini preminuo u Beogradu.

“Dušan Ivković je bio jedinstven u svetu košarke. Posedovao je ličnost koja je veća od života I bio je izvrstan poznavalac našeg sporta. Moje vreme provedeno sa Dudom, bilo u Evropi ili u SAD je uvek bilo ispunjeno dirljivim trenucima I imati njega u društvu je bilo nešto posebno. Moje najiskrenije saučešće Neni I njegovoj porodici u ovim teškim vremenima”, rekao je Popovič, a njegovu poruku na društvenim mrežama preneo je klub koji vodi.

Petostruki osvajač NBA lige je uvek poštovao rad sprskih trenera, a posebno je isticao Dušana Ivkovića I Željka Obradovića, pa je jednom prilikom I rekao da neretko “ukrade” neku od njihovih akcija.

“Nisam toliko dobar da izmislim točak, malo uzmeš ovde, malo tamo. Ta dva trenera, među ostalima su jako dobri ljudi, treba uzimati ideje od njih jer su oštroumni”, izjavio je proslavljeni trener uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju, gde je sa nacionalnim timom osvojio zlatnu medalju.

Komentari (0)

Sport