Košarka

Zvezda sjajno otvorila sezonu: Crveno-beli ubedljivi protiv Splita

Komentari

Autor: Euronews

24/09/2021

-

21:35

Zvezda sjajno otvorila sezonu: Crveno-beli ubedljivi protiv Splita
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Splita sa 97:61 (22:16, 31:12, 22:13, 22:20) u okviru prvog kola AdmiralBet ABA lige.

Veoma ubedljiv je bio tim Dejana Radonjića, iako ima ogromne probleme sa rosterom. Naime, čak šest povređenih igrača i dvojicu koji nisu trenirali, ali su morali da budu na klupi, Nemanja Popović i Marko Gušić. Trener crveno-belih nije mogao da računa na Aleksu Uskokovića, Ognjena Dobrića, Branka Lazića, Dejana Davidovca i Erona Vajta. 

 

 

Ipak, Zvezda je dosta lako uspela da dođe do prve pobede u ovoj sezoni. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 53:28. Luka Mitrović i Majk Cirbes su dominirali u prvom delu, a onda se priključio i fenomenalni Nikola Ivanović, pojačanje iz podgoričke Budućnosti.

Crveno-beli su u nastavku meča samo podizali prednost i lagano priveli utakmicu kraju. Već na poluvremenu je pitanje pobednika bilo rešeno.

 

 

Trener Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Dejan Stanković, bio je na utakmici i sa tribina pratio i podržavao kolegu Radonjića i Zvezdine košarkaše.

Prvi meč danas u kome su se sastali Mornar Bar i Cibona završen je rezultatom 77:87.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport