Košarka

Pobeda Zvezde u derbiju AdmiralBET ABA lige: Mitrović i Kalinić presudili Budućnosti

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2021

-

22:58

Pobeda Zvezde u derbiju AdmiralBET ABA lige: Mitrović i Kalinić presudili Budućnosti
Luka Mitrović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu podgoričke Budućnosti sa 71:63 (19:14, 18:15, 8:18, 26:16) u drugom kolu AdmiralBet ABA lige.

Bolje su izabranici Dejana Radonjića otvorili meč i u prvoj četvrtini se odvojili na pet poena razlike. Druga četvrtina takođe je pripala crveno-belima, koji su na poluvremenu imali osam poena prednosti u odnosu na protivnika.

Međutim, treća deonica je pripala Podgoričanima, koji su uspeli da potpuno istope Zvezdinu prednost i pređu u vođstvo. Ipak, na kraju su mirno uveli meč u završnicu crveno-beli i slavili sa osam poena razlike.

U redovima domaćina najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 17 postignutih poena i jednom asistencijom, a odmah posle njega je Ognjen Kuzmić koji je uspeo da postigne 13 poena. Što se tiče Budućnosti najzapaženiji bio je Denis Sili sa 17 poena i tri asistencije, a odmah iza njega bio je Vili Rid sa 13 postignutih poena i jednom asistencijom.

Zvezda naredni meč igra 10. oktobra protiv ekipe Igokee, a tri dana pre toga će se u Evroligi sastati sa Makabijem iz Tel Aviva. Budućnost će snage odmeriti sa ekipom Splita 10. oktobra.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport