Košarka

Nejt Volters: Košarka mi je omiljeni sport, ali oprobao sam se i u tenisu

Komentari

Autor: Euronews

08/10/2021

-

17:08

Nejt Volters: Košarka mi je omiljeni sport, ali oprobao sam se i u tenisu
Nejt Volters - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Crvene zvezde, Nejt Volters, govorio je o povratku u redove crveno-belih

"Prvi mandat u zvezdi bio je ujedno moja druga sezona u Evropi. Sećam se da su navijači bili neverovatni i nešto što nikada neću zaboraviti jeste ta atmosfera. Nadam se da ćemo ove sezone ponovo moći da igramo pred punom halom i da ću ponovo moći da osetim taj ambijent. Trener je sjajan, tu je pregršt saigrača iz prvog mandata. Osećam se veoma dobro ovde, biće ovo uzbudljiva godina. Srećan sam što sam se vratio", rekao je Volters, a potom otkrio da je veliki zaljubljenik u tenis:

"Košarka mi je oduvek omiljeni sport, ali probao sam da igram tenis, da steknem i neko drugačije iskustvo. Dobro je igrati još neki sport pored primarnog, čisto da osetite promenu. Na mentalnom planu je ta promena isto bitna jer je tenis individualni sport i potrebno je da budete mentalno jaki. Nisam bio sjajan u tenisu, ali je bilo dobro iskustvo igrati još nešto osim košarke. Tenis je vrsta mentalnog sporta i pokušavao sam to iskustvo da iskoristim u košarci. Popravio sam rad nogu i brzinu, ali i mentalni iskorak koji sam napravio".

Potom je prokomentarisao i najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića:

"Znam da je Novak dolazio na neke utakmice Crvene zvezde. Znam da prati tim i to mi je zaista sjajno. On je verovatno najbolji igrač svih vremena. Nadam se da će doći na neku utakmicu i ove godine. Veliki sam njegov navijač, trudim se da pratim teniske turnire, a pogotovo Grend slemove. Veoma je zabavno gledati ga", istakao je Volters i dodao da nije previše uspešan u tom sportu:

"Zaista nisam toliko dobar u tenisu. Dugo nisam igrao tako da ne bih baš voleo da se suočim na terenu sa Novakom. Oduvek sam bio bolji košarkaš nego teniser, tako da je tenis više predstavljao hobi i nešto što bih mogao da igram u slobodno vreme do kraja života. Trenutno ne igram često tenis jer sam fokusiran na košarku, ali verujem kada završim profesionalnu karijeru da ću često igrati tenis", kazao je Zvezdin plejmejker.

Komentari (0)

Sport