Košarka

Bruklin suspendovao Kajrija Irvinga zbog odluke da se ne vakciniše

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2021

-

19:27 >> 19:42

Bruklin suspendovao Kajrija Irvinga zbog odluke da se ne vakciniše
Kajri Irving - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kajri Irving je odlučio da se ne vakciniše protiv korona virusa, takav izbor koštao ga je statusa u Bruklinu.

Netsi su suspendovali jednog od najboljih bekova u NBA ligi umesto mogućnosti da igra na gostovanjima, u američkim državama u kojima vakcinacija nije obavezna.

Irving ne bi mogao da igra utakmice u Barkli centru u Bruklinu, kao i dve u Njujorku protiv Niksa. 

Generalni menadžer Šon Marks saopštio je da sedmostruki ol-star igrač neće moći da igra, niti trenira sa ekipom, sve dok ne bude mogao u potpunosti da se stavi na raspolaganje treneru Stivu Nešu, odnosno, dok se ne vakciniše.

 

 

"Kajri je doneo ličnu odluku i poštujemo njegovo pravo izbora koje mu trenutno ne omogućava da bude standardan član tima, a mi ne dozvoljavamo nijednom članu naše ekipe da bude povremeno dostupan. Imperativ nam je da nastavimo da pravimo hemiju u ekipi i promovišemo vrednosti zajedništva i požrtvovanja. Naše šampionske ambicije nisu se promenile, a da bismo ih ostvarili potrebno je da svako gura u istom smeru. Uzbuđeni smo zbog skorog početka sezone i nadamo se uspesima koji će naše navijače učiniti ponosnima", poručio je Marks.

Netsi neće plaćati Irvinga dok ne igra. Njegova minimalna zarada za ovu sezonu po ugovoru je oko 35 miliona dolara, a svaki propušten meč koštaće ga 381 hiljada dolara.

"Zaštićen sam od Boga, kao i moj narod. U ovome smo zajedno", poručio je Irving na Tviteru i nagovestio da neće menjati odluku.

Komentari (0)

Sport