Košarka

Karim Abdul Džabar o odluci Irvinga da se ne vakciniše: On predstavlja rizik za okruženje

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2021

-

15:06 >> 15:16

Karim Abdul Džabar o odluci Irvinga da se ne vakciniše: On predstavlja rizik za okruženje
Karim - Copyright Tanjug/AP Photo/Elise Amendola

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni NBA košarkaš Karim Abdul Džabar, komentarisao je za “Si En En” odluku igrača Bruklina Kajrija Irvinga da se ne vakciniše protiv Kovida 19.

Plejmejker Bruklina spada u pet odsto NBA košarkaša koji još uvek nisu primili vakcinu protiv korone virusa. Irving je nedavno na društvenim mrežama istakao da “ne želi da bude heroj niti zlikovac”, već da je u pitanju samo “njegova želja da uradi ono što smatra da je najbolje za njega”.

Međutim, odluka košarkaša Bruklina naišla je na osudu šestostrukog NBA šampiona I člana dvorane slavnih, legendarnog Karima Abdula Džabara, koji često propagira važnost vakcinacije.

“Razumem da Irving radi ono što misli da je najbolje za njega, ali njegova odluka može da ugrozi ostale. Njegove saigrače I njihove porodice I ostale ljude koji rade u organizaciji Netsa. Nevakcinisan će ih izlagati riziku I kao takav on nije dobar saigrač. To mora da shvati. Vakcinacija protiv Kovida pokazuje rezultate I ja ga uopšte ne razumem”, zaključio je Džabar u razgovoru za američke medije.

Komentari (0)

Sport