Košarka

AdmiralBet ABA liga: Splićani u dramatičnoj završnici izgubili od SC Derbija

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2021

-

15:57 >> 15:59

AdmiralBet ABA liga: Splićani u dramatičnoj završnici izgubili od SC Derbija
AdmiralBet ABA liga: Splićani u dramatičnoj završnici izgubili od SC Derbija - Copyright AdmiralBet ABA liga/Split/Ivica Cavka

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši SC Derbija u utakmici četvrtog kola AdmiralBet ABA lige, savladali su nakon dva produžetka Split u gostima 101:94 (21:18, 20:13, 13:24, 19:18, 10:10, 18:11).

Crnogorska ekipa ima dve pobede I dva poraza, dok su Splićani I dalje bez trijumfa.

Prvih 20 minuta utakmice pripalo je gostima, koji su odličnom igrom na odmor otišli sa plus deset. Split je u nastavku odigrao dosta hrabrije I boljom odbranom u trećoj deonici zaustavio je rivale na svega 13 poena, dok je četa Srđana Subotića upisala 24.

Ipak, crnogorska ekipa u poslednju četvrtinu ulazi serijom 9:0 I taman kada se učinilo da će Derbi rešiti meč u regularnom toku, trojkama su odgovorili raspoloženi Ukić I Meklin. U neizvesnoj završnici Vinjales je uspeo da izbori produžetak za goste.

Poneseni dobrom igrom iz kraja regularnog toka meča, košarkaši Splita su ubrzo stekli sedam poena prednosti u prvom produžetku, ali je ponovo na scenu stupio Vinjales, koji je u ovoj utakmici bio nerešiva enigma za domaće.

U drugom produžetku raspala se igra izabranika Srđana Subotića, pravili su početničke greške, a sve je to kaznio debitant elitnog regionalnog takmičenja, koji je uspostavio kontrolu nad utakmicom I mirno priveo meč kraju.

Meč je obeležio fenomenalni Vinjales sa 37 poena, pomogli su mu Kenan Kamenjaš sa 18 i Edvards i Mekgi sa po 16 poena. Na drugoj strani 18 poena Žganeca i po 14 Ukića i Meklina.

SC Derbi u narednom kolu dočekuje Cibonu, dok će Split gostovati Igokei.

Komentari (0)

Sport