Košarka

Dabl-dabl Jokića: Denver pobedom otvorio novu NBA sezonu

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2021

-

10:40 >> 10:48

Dabl-dabl Jokića: Denver pobedom otvorio novu NBA sezonu
Dabl-dabl Jokića: Denver pobedom otvorio novu NBA sezonu - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera savladali su Finiks u gostima 110:98, u prvoj utakmici nove NBA sezone.

Ekipa Majkla Melouna se tako osvetila Sansima za prošlogodišnjih 4:0 u polufinalu plej-of serije Zapada.

Junak pobede Denvera bio je MVP NBA lige, Nikola Jokić, koji je za 35 minuta na parketu upisao 27 poena, 13 skokova i dve asistencije. Pored njega raspoložen je bio i Vil Barton sa 20 poena, Majkl Porter Džunior je zabeležio pet manje. Zapaženu ulogu imao je i novajlija Džef Grin sa 13 poena, od kojih je devet ubacio u poslednjoj četvrtini. 

Nakon poprilično izjednačene prve deonice, Finiks je serijom 11:0 započeo drugu četvrtinu, u kojoj se u jednom trenutku odlepio i na +16. Denver je koliko toliko održavao rezultatski priključak, da bi pred kraj prvog poluvremena smanjio prednost rivala na podnošljivih sedam poena.

Jokić je promenio stil igre, nije progiravao saigrače kao što inače radi, već se trudio da dobije rat ispod koša sa Diandre Ejtonom, koji u ovom meču nije imao odgovor na igru MVP-ja.  

Nagetsi su zahvaljujući odličnom šutu sa distance slomili otpor Sansa u drugom poluvremnu, koji su dobili rezultatom 59:30. Odlučujuće poene u poslednjoj četvrtini dali su Jokić i novo pojačanje Džef Grin.

Zapaženu ulogu u Sansima imali su Bridžis sa 16 poena i Ejton i Pol sa po 15, dok je Buker je za 30 minuta na parketu upisao 12 poena.

Komentari (0)

Sport