Košarka

Radonjić nakon poraza od Albe: Napadali smo loše, zaslužili smo da izgubimo

Komentari

Autor: Euronews

22/10/2021

-

22:08

Radonjić nakon poraza od Albe: Napadali smo loše, zaslužili smo da izgubimo
Dejan Radonjić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradu od ekipe Albe iz Berlina sa 78:63 (12:10, 26:15, 20:21, 20:17) u okviru petog kola Evrolige.

Trener crveno-belih, Dejan Radonjić, nije bio zadovoljan igrom svog tima:

“Čestitao bih Albi na vrlo dobroj igri. Naš napad je bio loš, oni su kontrolisali ritam utakmice i zaslužili su pobedu jer su bili bolji od nas“, počeo je Radonjić, pa nastavio:

“I pre utakmice sam pričao o tim stvarima, da je potrebno da budemo jako koncentrisani i dobri u oba smera da bismo kontrolisali njihov kvalitet. Nažalost, u utakmicu smo ušli s dodatnim problemima, a oni su od početka utakmice igrali dobro i gradili rezultat. Mi s mnogo grešaka nismo uspevali da dođemo do bolje situacije. U Evroligi nema utakmica koje su lake, drugačije od elitnog kvaliteta. Rezultati to dokazuju, dosta utakmica je bilo neizvesno, bilo je i nekih iznenađenja. Imali smo nekoliko dana da radimo neke stvari i probamo da dostignemo neki nivo, ali očigledno je da će biti potrebno neko vreme da dođemo do nivoa koji želimo. Neki se tek vraćaju, neki su još daleko od onoga što se želi, očekuje. Kada se sve to analizira, dolazi se do ovakve utakmice kao protiv Albe“.

Deluje da je Zvezda najbolje igrala kada su utakmice bile u ritmu na dva dana:

“Sa aspekta površne analize – tako je. Mi smo imali period ranije, problematiku pre toga i gledali smo u kojem trenutku će doći do uticaja svih tih faktora. Pokušavali smo da uradimo šta možemo u takvim okolnostima. Pokušali smo da u prvom mesecu napravimo balans između onih koji se oporavljaju i onih koji su tu, da se podigne forma ostalim igračima... I to sve u tri treninga. Prilično je jasno da to dovodi do pozicije da može da se očekuje i ovakvo izdanje. Ovo su sve žive stvari“, zaključio je Radonjić.

U narednom meču crveno-beli gostuju ekipi Monaka.

Komentari (0)

Sport