Košarka

Jovanović pred Zvezdu: Potrebna nam je koncentracija i ideja u napadu

Komentari

Autor: Euronews

31/10/2021

-

11:57

Jovanović pred Zvezdu: Potrebna nam je koncentracija i ideja u napadu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Mege u ponedeljak od 18 časova gostuju ekipi Crvene zvezde u okviru šestog kola AdmiralBet ABA lige.

Trener gostiju, Vladimir Jovanović, istakao je da očekuje veoma tešku utakmicu:

''Crvena zvezda je tim koji igra na dva fronta. Oba takmičenja, Evroliga i ABA liga, zahtevaju potpunu ozbiljnost i sigurno im nije lako, s obzirom na kadrovske probleme koje imaju, da pruže maksimum. Bez obzira na to, radi se o jako kvalitetnom i iskusnom timu gde na svakoj poziciji ima više kvalitetnih igrača koji mogu u svakom trenutku utakmice budu pojedinci na koje će tim da se osloni'', rekao je Jovanović, pa nastavio:

''Pored svih ostalih kvaliteta koje ima, tim Zvezde krasi čvrsta odbrana iz koje pravi dobar napad i dobre utakmice. Što se tiče napada, pored kreatora kao što Volters i Ivanović, jedan od glavnih kreatora sa loptom je Kalinić, uključen je u svaku akciju i veliki je protagonista na napadačkoj polovini. Preko njega, Davidovca i Luke Mitrovića pokušavaju da naprave dubinu i iz toga razvijaju napad. Okruženi su sa dosta dobrih šutera i imaju tim koji poseduje sve kvalitete od čvrste odbrane do napada, imaju kvalitet da igraju pik end rol sa dva igrača, posle toga su jako aktivni na skoku i dobri u svim radnim zadacima, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica''. 

Potom je otkrio šta očekuje od svog tima:

''Što se nas tiče, treba da budemo stvarno koncentrisani jer Zvezda će znalački iskoristiti priliku ukoliko se desi pad koncentracije ili pauza u intenzitetu. Potrebno je da budemo praktično 40 minuta jako fokusirani, kako u odbrani, tako i u zatvaranju njihovog skoka, dok u napadu moramo da budemo sa tačnom idejom da bismo imali priliku da napravimo korektnu utakmicu'' zaključio je Jovanović. 

Komentari (0)

Sport