Košarka

Marina Maljković pred meč sa Hrvatskom: Devojke treba da pokažu da li su spremne za ovaj nivo

Komentari

Autor: Euronews

12/11/2021

-

13:16

Marina Maljković pred meč sa Hrvatskom: Devojke treba da pokažu da li su spremne za ovaj nivo
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine da je pred novim timom veliki izazov.

„Igramo protiv ekipe koja ima sličnu situaciju, ne poredimo se ni sa kim, ali imaju mnogo talentovanih igračica. Dugo se nije igrala ova utakmica. Od kad sam ja ovde nije bilo meča Srbija - Hrvatska. Devojke treba da razgovaraju na terenu, da pokažu da li su spremne za ovaj nivo, činjenica je da igraju dobro u klubovima. Pokazuju napredak od letos, neke zanimljive stvari. One su od 15. aprila do 19. avgusta bile na okupu oko seniorske reprezentacije, na ovaj ili onaj način. To je mnogo vremena i za to vreme su napravile veliki napredak, sad ide ono za njih najzanimljivije. Hajde da ih pustimo da pričaju, ja se nadam pozitivno u nedelju u 18 časova“.

U ovom trenutku nije poznato da li će srpskoj selektorki biti ponuđen novi ugovor. 

”Nakon Olimpijskih igara i poslednje utakmice sa Francuskom, ja sam sama sa sobom donela odluku da ovaj novembar definitivno odradim i budem tu. Osetila sam potrebu, jer nisam navikla da budem dužna u životu. Jedini dug koji sam osetila je prema ovim mladim devojkama koje smo kao što znate okupljali u svakom momentu. Trudili smo se i kad treba i kad ne treba. Kad smo počeli da radimo sa njima 15. aprila bilo ih je 29. Svaki trenutak odmora koristila sam da radim sa mlađim igračicama. U novembru sam želela da ih okupim, da radim sa njima, vreme kad one treba da budu u prvom planu. Eto tu sam. Novi je tim. Ne znamo ništa, da budemo potpuno iskreni. Ono što je bitno je da one dobro rade, da imaju dobru radnu energiju. Dobro smo cele nedelje radili. Kapiten i igračice koje imaju više iskustva su ih sasvim fino uvele u priču koja je drugačija, jer su sada u prvom planu. Ipak sad treba da daju koševe, a letos su bile u drugom planu.“

Maljković ipak želi da fokus bude usmeren na start kvalifikacija.

”Akcenat je na ovome, da vidimo šta će biti na toj utakmici protiv Hrvatske. Ja nisam bitna, od njih sve zavisi. Od onoga što one budu pokazale, energije, želje… Onda ćemo sve to da se dogovorimo. Moja obaveza i odgovornost je bila da izađem ovde kada je vrlo delikantna situacija, da odradim posao na najbolji mogući način, da okupim te devojke - da znaju da nisu ostavljene i napuštene. Već da neko prema njima ima isti odnos kao i prema nekim koje su bile mnogo veće zvezde bile u onom trenutku. Radili smo s njima na najbolji mogući način sedam dana, imale su svu moguću pažnju, pa sam i ja iskreno nestrpljiva da vidim kako će one da odigraju za Srbiju.”

Komentari (0)

Sport