Košarka

MVP Micić vodio Efes do istorijske titule: Trofej Evrolige ide u Istanbul

Komentari

Autor: Konstantin Radulović

30/05/2021

-

22:43 >> 23:11

MVP Micić vodio Efes do istorijske titule: Trofej Evrolige ide u Istanbul
MVP Micić vodio Efes do istorijske titule: Trofej Evrolige ide u Istanbul - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Anadolu Efesa pobednici su ovogodišnjeg izdanja Evrolige, budući da su večeras u Kelnu bili bolji od ekipe Barselone rezultatom 86:81 (15::22, 24:14, 26:22, 21:22) .

Tim iz Istanbula je i prošle godine bio dominantan tim u Evropi, ali kako su zbog pandemije koronavirusa otkazana sva takmičenja, tu dominaciju nisu mogli da materijalizuju u vidu šampionskog pehara. Kao da ih je ta situacija dodatno motivisala ove sezone, pa su od početka takmičenja svima stavili do znanja da im ove godine titula ne može izmaći.

 

 

Istina, u eliminacione mečeve jesu ušli tek sa treće pozicije, ali su onda kad je bilo najpotrebnije bili najbolji, zbog čega +su i došli na sam vrh.

Barselona se ceo meč držala mahom zahvaljujući ofanzivnom skoku, pa je zbog tog statističkog parametra, ali i nešto boljeg procenta šuta, na pet minuta pre kraja susreta uspela da izjednači, posle čega se ušlo u neizvesnu završnicu.

A onda je stvari u svoje ruke uzeo fenomenalni Vasilije Micić.

Iako je, zvanično MVP Evrolige ove sezone, u tim trenucima imao četiri faula, trener Ergin Ataman ga je držao u igru, a on mu je to vratio još jednim sjajnim izdanjem. Pogađao je i za tri poena, i prodorima probijao odbranu Katalonaca kad je to bilo najpotrebnije, tako da je i ovoga puta najzaslužniji za veliki uspeh Efesa.

 Meč je na kraju završio sa 25 poena, za 34 minuta provedenih na terenu.

ANADOLU EFES: Larkin 21, Bobua 3, Singlton 4, Balbaj, Šanli 12, Moerman 6, Tunčer, Plajs 5, Micić 25, Anderson, Danston 6, Simon 4.

BARSELONA: Dejvis 17, Hanga, Bolmaro 7, Šmic, Gasol 1, Oriola, Abrines 2, Higins 23, Kjurik 18, Klaver 2, Mirotić 11, Kalates.

 

Komentari (0)

Sport