Košarka

Trener Lejkersa se ponovo žalio na suđenje: Obratićemo se ligi!

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2021

-

14:35

Trener Lejkersa se ponovo žalio na suđenje: Obratićemo se ligi!
Frenk Vogel - Copyright Tanjug/AP Photo/Morry Gash

veličina teksta

Aa Aa

Trener Lejkersa Frenk Vogel bio je vidno izrevoltiran suđenjem na utakmici koju je njegova ekipa izgubila od Milvokija 109:102. 

Meč je obeležio košarkaš Baksa Janis Adetokumbo sa 47 poena (18/23 iz igre, 3/3 za tri). Pored njega istakao se i Kris Midlton sa 16 poena, od kojih je polovinu postigao u poslednjoj deonici kada se utakmica lomila. 

Nakon meča Vogel je smatrao da pobedi šampiona nisu kumovale samo dobre partije dvojca Milvokija, već i odluke arbitara.

"Izveli su 12 slobodnih bacanja u poslednjoj četvrtini! Janis je zaslužio nesportski faul prilikom pokušaja blokade Entonija Dejvisa. Razočaran sam odlukama sudija, neshvatljivo mi je da Dejvis nijednom nije otišao na liniju za slobodna bacanja. Razgovaraćemo sa ligom o ovom pitanju", rekao je strateg Lejkersa nakon meča.

Vogel je ima šta da kaže i posle duela sa Čikagom, kada je Dejvis isključen zbog prigovora sudiji.

Košarkaš Lejkersa je u jednom trenutku ostao bez patike, a ni sudiju ni rivale to nije zanimalo, pa je Dejvis uputio kritiku arbitru, koji ga je odmah sankcionisao.

"Uobičajeno je da će sudija da obriše loptu i pusti momka da obuje patiku, ako ima malo zdravog razuma. Ali, on je pustio da se igra nastavi, uz Dejvisov komentar 'To je sr.nje', što igrači kažu 15 puta na meču. A onda isključenje. koja je poenta?", istakao je Vogel meča sa Bulsima.

Što se tiče sinoćnjeg duela u Viskonsinu, Janis je postao prvi košarkaš od 1995. godine i Šekila O Nila koji je timu iz Los Anđelesa ubacio preko 45 poena uz procenat šuta od +75 odsto iz igre. Midlton je došao do 1051. trojke u karijeri, čime se izjednačio sa legendarnim Rej Alenom po broju pogođenih šuteva sa distance u istoriji franšize Milvokija.

Komentari (0)

Sport