Košarka

Pešić zadovoljan igrom svoje ekipe: Pokazali smo moral, stav i veru!

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2021

-

23:28 >> 23:36

Pešić zadovoljan igrom svoje ekipe: Pokazali smo moral, stav i veru!
Pešić zadovoljan igrom svoje ekipe: Pokazali smo moral, stav i veru! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije savladali su Letoniju 101:100, u prvoj utakmici A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a selektor naše reprezentacije Svetislav Pešić hvalio je i svoj tim i protivnika.

"Letonija je odigrala sjajnu utakmicu. Zajedno su dosta dugo i igrali su odlično danas i u napadu i odbrani. Mi smo pokazali stav, moral i veru. To su za mene najvažniji detalji u razvijanju našeg novog projekta u ovom takmičenju. Ovo je početak olimpijskog ciklusa i raduje me način na koji smo pobedili", rekao je Pešić.

Selektor se osvrnuo i na učinak gostiju u prvoj četvrtini, u kojoj su imali samo jedan promašen šut iz igre.

"Oni su fenomenalan tim. Naravno, mogli smo da igramo bolje u odbrani, posebno u prvoj deonici, ali nismo iznenađeni, znamo da Letonci imaju puno kvaliteta u timu. Ako analiziramo, u prvih deset minuta imali su 92 odsto procenat šuta. Ipak, verovali smo u pobedu".

Srbija će za tri dana u gostima odmeriti snage sa Belgijom.

"Najveći i najbolji kvalitet koji sam video večeras je verovanje da možemo da pobedimo utakmicu. Belgijanci će igrati pred punom dvoranom, zato su i izabrali tu malu halu i da se igra od tri. To su trikovi koji su učili od nas", poručio je naš selektor.

Pobedu Srbiji doneo je Marko Jagodić-Kuridža sa linije za slobodna bacanja.

"Marko je fantastičan dečko sa mnogo iskustva. On je to iskustvo i iskoristio i što je važno da su ga igrači prihvatili. Teodosić ga je uvek tražio pod košem. Ja mu verujem. Imamo dobre igrače i samo trebamo da ih podržimo", zaključio je Pešić.

Komentari (0)

Sport