Košarka

Radonjić se konačno otvorio: Imali smo velikih problema, nisam znao da li ćemo uspeti

Komentari

Autor: Konstantin Radulović

31/05/2021

-

21:31

Radonjić se konačno otvorio: Imali smo velikih problema, nisam znao da li ćemo uspeti
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Problemi sa kojima su se košarkaši Crvene zvezde susretali tokom sezone u Evropi i ABA ligi bili su toliko veliki da je trener Dejkan Radonjić u pojedinim trenucima mislio da ekipa neće uspeti da ostvari primaran cilji i osvoji titulu u regionalnom takmičenju.

Ipak, crveno-beli su na kraju uspeli, a strateg regionalnog šampiona je gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arena sport otkrio sa čime je sve njegov tim bio suočen.

"Stalno smo bili u nekom čekanju. Imali smo igrače koji su potrošeni, bilo je onih koji su nespremni, a i koronavirus je imao veliki uticaj na nas. Morali smo da se prilagođavamo i menjamo planove od dana do dana i od meča do meča. Naravno da uvek veruješ u svoj tim, ali je situacija bila toliko delikatna da ni u jednom trenutku nisam mogao da kažem da je to to", rekao je Radonjić.

Što se same finalne serije protiv Budućnosti tiče, trener Crvene zvezde je istakao kako je bila veoma naporna i da je prilično izmorila njegove igrače.

"Budućnost je kvalitetna ekipa, koja na klupi ima izuzetnog trenera, a mi smo bili svesni da ne možemo u potpunosti da neutrališemo Kobsa i Nikolu. Ipak, znali smo da ukoliko njihov učinak svedemo na minimum, možemo da pobedimo. Svu koncentraciju smo opredelili da sve te kvalitete svedemo na nivo koji bi nama doneo kontrolu", rekao je Radonjić, a onda se dotakao plej-ofa Superlige Srbije:

"Okrenuti smo tom takmičenju, ali treba konstatovati da nismo u istim pozicijama u smislu perioda koji je bio iza nas. Ekipe koje su bile bez takmičarskog naboja i mi koji smo bili na vrhuncu."

Komentari (0)

Sport