Košarka

Zvezda gostuje Zenitu: Crveno-beli idu po petu pobedu u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

03/12/2021

-

12:01

Zvezda gostuje Zenitu: Crveno-beli idu po petu pobedu u Evroligi
Košarkaši Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su 12. na tabeli Evrolige, a večeras od 19 časova gostuju ekipi Zenita koja je sedam pozicija bolje plasirana, ali crveno-beli ne žele da se predaju.

Trener srpskog šampiona Dejan Radonjić pri put od početka sezone na okupu ima celu ekipu i to bi trebalo da predstavlja dodatni motiv ekipi u pokušaju da ostvari trijumf.

“Čeka nas težak meč, Zenit je pokazao da može da pravi probleme svim ekipma. Jaki su u oba pravca, ako želimo da im pariramo moramo da igramo kvalitetno u odbrani. Svi znamo da je Evroliga, na visokom nivou i nema lakih ekipa, ali treba istaći da smo te duele igrali bez četvorice košarkaša. To nas prati od početka sezone, tek dva dana smo kompletni, očekujem da protiv Zenita odigramo bolju utakmicu nego što je to bio slučaj protiv Uniksa” kaže Radonjić, dok Luka mitrović dodaje:

“Ne želimo ništa da obećamo, ali uradićemo sve da se pokažemo u boljem svetlu nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo konačno pokazati svoje pravo izdanje i na taj način da se suprotstavimo jednoj odličnoj ekipi kao što je to Zenit. Videćemo koliko će to biti dovoljno za trijumf. Definitivno želimo da odigramo jednu dobru utakmicu. Što se tiče igračkog kadra, popunjeni su na svim pozicijama, ali od bekovske linije, koju izuzetno dobro poznajemo Lojd – Beron, se očekuje da bude najveća opasnost za nas”.

Trener Zenita, Ćavi Paskal, govorio je o Zvezdinoj odbrani, a potom pozvao navijače da dođu na utakmicu:

''Igramo protiv tima koji igra jednu od najboljih odbrana u Evroligi i među najboljima je u ofanzivnom skoku. Imaju odličnu sezonu, pokriveni su na svim pozicijama. Trener im je odličan, vidi se organizacija na terenu. Mi smo imali dugu nedelju, neki igrači su bili sa svojim reprezentacijama, ali smo se skupili i spremni smo za meč sa Zvezdom. Potrebna nam je podrška navijača jer za nas je ovo presudna utakmica''. 

Meč u Sankt Peterburgu je na programu u petak od 19 časova.

Komentari (0)

Sport