Košarka

Eron Vajt: Povreda me je podsetila koliko volim košarku

Komentari

Autor: Euronews

13/12/2021

-

12:48

Eron Vajt: Povreda me je podsetila koliko volim košarku
MN press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Krilni centar Crvene zvezde Eron Vajt vratio se na parket posle teške povrede, koja ga je sa terena odvojila skoro tri meseca.

Vajt je povredio levu ruku na pripremnoj utakmici protiv Panatanaikosa, kada je nezgodno pao posle zakucavanja i prvi takmičarski nastup u crveno-belom dresu imao je protiv Zenita u Evroligi.

Amerikanac je u razgovoru za "Basket njuz" rekao da je iz ove nezgodne situacija i dugačkog procesa rehabilitacije izvukao pouke.

"Tokom oporavka shvatio sam koliko volim košarku. Zaista. Volim da budem oko nje. Da budem deo svlačionice. Sve male stvari koje dolaze sa njom", počeo je Vajt.

Zvezdinom košarkašu je odmah bilo jasno da je doživeo prelom ruke.

"Bio sam ljut, nervozan, što je čudna reakcija kada sada gledate. Nisam ni razmišljao da li je teža povreda ili koliko odsustvovati, samo sam poludeo jer mi se ovde sve poklopilo, bio sam srećan u Beogradu. Dugo sam gledao taj snimak, ne znam zašto sam ga toliko puta pogledao jer to ništa neće promeniti".

Da može da vrati vreme, verovatno bi na drugačiji način završio taj neslavni kontranapad.

"Iskreno, zakucao bih jednom rukom. Imao bih tako bolji balans. Baš sam rekao asistentu da se obično odrazim sa dve noge prilikom zakucavanja. Povreda mi se desila kada sam se odrazio sa jedne", otkrio je Vajt.

Iskusni krilni centar je prve košarkaške korake napravio na koledžu Ajova, a pošto ga je kao 49. pika na draftu izabrao Vašington, odlučio je da gradi svoju profesionalnu karijeru u Evropi. Igrao je u Nemačkoj, Italiji, Litvaniji, Španiji, da bi u redove srpskog šampiona došao tokom leta iz Panatanaikosa.

"Sviđa mi se atmosfera u Zvezdi i stil igre. Nema sebičnih igrača, svi znaju da dodaju i da šutnu, svako zna od svega po malo. Ako si sam, lopta će doći do tebe. Nije komplikovano, zato uživam. Zahvalan sam Zvezdi i treneru. Radonjić mi je je nakon povrede rekao da uzmem koliko mi god vremena treba. Nije bilo pritisaka i osećao sam se sjajno zbog toga. Često me je pitao kako sam, uvek me je obilazio, imamo sjajan odnos", zaključio je krilni centar Zvezde.

Komentari (0)

Sport