Košarka

Saša Obradović po povratku u Francusku: Monako ima svetlu budućnost

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2021

-

10:54

Saša Obradović po povratku u Francusku: Monako ima svetlu budućnost
Saša Obradović po povratku u Francusku: Monako ima svetlu budućnost - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Monako je otpustio trenera Zvezdana Mitrovića i na klupu vratio Sašu Obradovića. Srpski trener je u sezoni 2019/20 vodio "kneževe" veoma uspešno, ali pre četvrtfinala Evrokupa pandemija koronavirusa je prekinula takmičenje.

Na klupi Crvene zvezde nije se dugo zadržao, posle nekoliko meseci saradnja je bila prekinutam i mnoge u Francuskoj nije iznenadila odluka uprave Monaka da Mitrovićev naslednik bude baš Obradović.

"Monako je prelepa destinacija. Кlub raste, i prošle sezone je imao veoma dobre rezultate. Monako je mnogo investirao mnogo i pred njim je svetla budućnost. To je ambiciozan klub sa ljudima koji žele mnogo da vode. Ovo je odlična prilika za trenera", objasnio je povratak Obradović za sajt Monaka.

Nije krio da je igranje u Evroligi bio dodatni stimulans za rihvatanje posla.

"Očigledno mi je Evroliga bila prioritet. Uvek imam to na umu, i to je ono što bih idealno želeo svake godine. Jednostavno, to je najbolje takmičenje u Evropi, sa ludim intenzitetom i neverovatnim utakmicama".

 

 

Ne krije Obradović da je imao želju da dobre igre iz sezone 2019/20 sa ovim klubom unapredi. Igralčki kadar je veoma dobar.

"Ima mnogo igrača koji imaju veoma dobar nivo, dostojan najvećeg evropskog takmičenja. Ali, nedostaje timska kohezija i to će biti moj izazov. Pobrinuću se da postanemo tim i da uspostavite ovo samopouzdanje koje donosi prelepu osmozu na terenu. Potrebno je mnogo više konzistentnosti, a igrači još nisu dostigli svoj maksimum".

Na terenu želi da vidi borben tim.

"Želim tim koji daje sve za pobedu, koji se žrtvuje zajedno".

Imaće samo jedan trening pred meč Evrolige u Litvaniji protiv Žalgirisa (sreda 19.00).

"Žalgiris igra sve bolje posle teškog starta. Ali, najvažnije je da budemo fokusirani na nas. Nastavićemo da se konstantno borimo da ispunimo naše ambiciozne ciljeve. To je izazov i moramo da počnemo da radimo što je pre moguće. Jedva čekam da vidim kako će tim reagovati. Znam da je ova kvalitetna grupa igrača ima jaka ramena da ustane i počne iznova", širio je optimizam Obradović.

Monako dočekuje Crvenu zvezdu tek 3. februara 2022. godine u Evroligi, pa će Obradović imati dovoljno vremena da skocka tim i igru do tada.

Komentari (0)

Sport