Košarka

Lazić ponosan zbog rekorda: Hvala svima, ovo je uspeh svih nas

Komentari

Autor: Euronews

20/12/2021

-

17:21

Lazić ponosan zbog rekorda: Hvala svima, ovo je uspeh svih nas
Branko Lazić - Copyright KK Crvena zvezda/oficijalni sajt

veličina teksta

Aa Aa

Utakmica 12. kola regionalnog takmičenja između Crvene zvezde i čačanskog Borca završena je pobedom crveno-belih, ali će nedeljni meč u hali "Aleksandar Nikolić" ostati upamćen po novom rekordu kapitena Branka Lazića.

Zvezdina "desetka" je novi rekorder, postigao je najviše poena u istoriji Crvene zvezde u regionalnom takmičenju koje je osvajao čak pet puta.

U samom finišu prvog poluvremena Lazić je nakon poena uz faul i pogođenim slobodnim bacanjem ušao u istoriju i pretekao dosadašnjeg rekordera Tadiju Dragićevića (1.234 poena).

Kapiten crveno-belih je stigao do brojke od 1.235 poena, i tako svojoj kolekciji dodao još jedan rekord i "lestvicu" za druge.

"Izuzetno mi je drago što sam uspeo da postavim svoje ime u još jednu stranu velike istorije takvog kluba kao što je Crvena zvezda. Nikada nisam jurio rekorde, brojke, već sam uvek želeo da pomognem timu i odgovorim na zahteve trenera. Iskreno mislim da ću tek po završetku karijere biti svestan svih uspeha i dostignuća sa Crvenom zvezdom. Želim svima da se zahvalim, jer mislim da je ovo uspeh svih nas zajedno, kluba, ljudi u klubu, trenera, mojih saigrača, nekadašnjih i sadašnjih. Idemo dalje, čekaju nas novi izazovi i nove utakmice", rekao je Lazić.

Lazić je pre tri godine postao rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu, a takođe je i rekorder po broju osvojenih trofeja. 

Ima ukupno 17 titula do sada. Po pet u ABA ligi i Kupu i šest u domaćem šampionatu, kao i Superkup regionalnog takmičenja.

Komentari (0)

Sport