Košarka

Novicki oduševljen Marjanovićem: On je hodajući dabl-dabl, volim da vidim loptu u njegovim rukama

Komentari

Autor: Euronews

22/12/2021

-

17:00 >> 17:04

Novicki oduševljen Marjanovićem: On je hodajući dabl-dabl, volim da vidim loptu u njegovim rukama
Novicki oduševljen Marjanovićem: On je hodajući dabl-dabl, volim da vidim loptu u njegovim rukama - Copyright AP Photo/Darren Abate

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni košarkaš Dalasa Dirk Novicki, pohvalio je igru srpskog centra Bobana Marjanovića na utakmici protiv Minesote.

Maveriksi su pred svojim navijačima slavili rezultatom 114:102, a Marjanović je za osam minuta na parketu zabeležio 10 poena za tim iz Teksasa.

"On je tako veliki, ima ogromne ruke, snažne noge i izuzetno ga je teško zaustaviti u reketu. On je hodajući dabl-dabl kada dobija minute. Prvi put kada sam ga video igrao je za San Antonio i baš sam se pitao ko je. Mislim da nikada nismo igrali jedan protiv drugog u Evropi. Sjajan je čovek van terena, naporno radi i često vežba igru 1 na 1 i baš mi je drago kada se lopta nalazi u njegovim rukama", rekao je Novicki, koji se u okršaju Dalasa i Minesote našao u ulozi komentatora.

Nemac je čitavu NBA karijeru proveo u Maveriksima, sa kojima je 2011. godine osvojio prsten. Na šestom je mestu najboljih strelaca Lige sa 31,560 poena.

Teksašani trenutno zauzimaju 14. mesto Zapada sa polovičnim učinkom od po 15 pobeda i poraza, dok je Minesota na 18. poziciji iste konferencije sa skorom 15-16.

Komentari (0)

Sport