Košarka

Lejkersi angažovali penzionisanog Kolisona za meč sa Bruklinom

Komentari

Autor: Euronews

24/12/2021

-

22:01

Lejkersi angažovali penzionisanog Kolisona za meč sa Bruklinom
Daren Kolison - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kadrovski problemi primorali su slavne Los Anđeles Lejkerse da potpišu kratkotrajne ugovore sa nekolicinom "zaboravljenih" igrača. 

Najpre je pauzu nedavno prekinuo Ajzea Tomas i priključio se timu Frenka Vogela, potom i Džemerio Džons. Trend je nastavljen dovođenjem Stenlija Džonsona (25) koji je do skora bio bez angažmana, a najnovije pojačanje "jezerdžija" je i od pre tri godine penzionisani plejmejker Daren Kolison (34).

Kolison je upravo 2019. godine odbio ponudu Lejkersa i odlučio da prekine karijeru zbog želje da se, kao Jehovin svedok, posveti drugim stvarima. Sada je potpisao desetodnevni ugovor kako bi pomogao ekipi u meču protiv Bruklin Netsa u noći između subote i nedelje. 

Kolison je u NBA ligi odigrao deset sezona, bio je član Nju Orleansa, Indijane u dva mandata, Dalasa, LA Klipersa i Sakramento Kingsa. U sezoni pre nego što je odlučio da završi karijeru, u dresu Indijane Pejsers, odigrao je svih 76 utakmica kao starter. 

Lejkersi su oslabljeni neigranjem Ejverija Bredlija, Malika Monka, Kenta Bazmora, Ostina Riversa i Trevora Arize, koji su pozitivni na Covid 19. Zvezda tima Entoni Dejvis je van terena zbog povrede kolena. Dobra vest je da su Dvajt Hauard i Tejlen Horton Taker počeli da treniniraju.

Komentari (0)

Sport