Košarka

Entoni-Tauns o Vestbruku: On igra za statistiku, ali je takođe fenomenalan košarkaš

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2021

-

14:59 >> 15:00

Entoni-Tauns o Vestbruku: On igra za statistiku, ali je takođe fenomenalan košarkaš
Entoni-Tauns o Vestbruku: On igra za statistiku, ali je takođe fenomenalan košarkaš - Copyright Tanjug/AP Photo/Craig Lassig

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji košarkaš Minesote Karl-Entoni Tauns gostovao je u podkastu Adina Rosa, u kom je komentarisao igru plejmejkera Lejkersa Rasela Vestrbruka.

Vestbruk je početkom ove sezone doveden u Los Anđeles kao veliko pojačanje ekipe Frenka Vogela, koja posle dve godine pretenduje za novi šampionski prsten.

Međutim, Lejkersi se muče, trenutno zauzimaju deveto mesto Zapada sa skorom 16-18 i mnogi ljubitelji NBA košarke veruju da je uzrok tako niske pozicije tima iz Kalifornije, upravo Vestbruk, koji je poznat kao "solo" igrač koji voli da "pumpa" statistiku.

"On definitivno juri statistiku. Mada, ipak mislim da je neverovatno dobar igrač. Ne zanima me šta bilo ko misli, da li znate koliko je teško napraviti tripl-dabl? Takođe, mislim da nekada možda igra previše brzo i da hoće da uradi mnogo toga odjednom", rekao je centar Timbervulvsa, koji je dodao da je tokom karijere više želeo pobede nego individualna priznanja.

Vestbruk ove sezone beleži 19 poena i po osam asistencija i skokova po meču i rekorder je NBA lige po broju zabeleženih tripl-dablova (189).

Komentari (0)

Sport