Košarka

Crvena zvezda izgubila od Zenita posle produžetka

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2021

-

21:15

Crvena zvezda izgubila od Zenita posle produžetka
Crvena zvezda izgubila od Zenita posle produžetka - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su posle produžetaka od ekipe Zenita sa 80:76 (21:29, 21:15, 15:6; 7:11) u Beogradu u okviru 18. kola Evrolige.

Ruski tim je bolje otvorio utakmicu i bio uspešniji u prvoj četvrtini sa 29:21. Ipak, crveno-beli su u drugoj deonici uspeli da uhvate pravi ritam i do poluvremena smanje zaostatak na dva poena u odnosu na Zenit.

U trećem periodu je domaća ekipa bila dosta bolja, ne toliko napadački koliko defanzivno, s obzirom na to da je postigla 15, a primila samo šest poena.

U samoj završnici meča, pri rezultatu 67:67 sudije su svirale nesportsku ekipi Zenita. Nikola Kalinić je proigrao Luku Mitrovića, koji je krunuo na polagnaje, a jedan igrač gostujućeg tima je napravio prekršaj koji su sudije okarakterisale kao nesportsku. Mitrović je potom ubacio oba slobodna bacanja i crveno-beli su dobili napad.

Zenit je u narednom napadu uspeo da izjednači, pa je Zvezda imala poslednju šansu za pobedu. Volters je držao loptu do isteka vremen i namestio se na šut za tri, ali je pokušaj bio loš, pa se otišlo u produžetke.

Rusi su u dodatnih pet minuta bili mnogo bolji i konkretniji pa su bez mnogo problema došli do pobede. Najbolji u tom delu bio je Džordan Lojd koji je svojim kvalitetom doneo prevagu na ovoj utakmici.

Najefikasniji igrač na meču bio je Bili Beron sa 24 postignuta poena, uz četiri skoka i šest asistencija. U timu Crvene zvezde najviše se istakao Nejt Volters sa 19 poena, pest skokova i šest asistencija.

U narednom kolu Zvezda na svom terenu dočekuje ekipu Fenerbhčea šestog januara, dok će Zenit gostovati Olimpiji u Milanu sedmog januara.

Sastavi:

Crvena zvezda: Volters 19, Holins 15, Kuzmić 9, Kalinić 13, Mitrović 11, Lazić 2, Ivanović 2, Simonović 2, Vajt 1, Lazarević, Marković, Cirbes

Zenit: Beron 24, Miki 13, Zubkov 8, Pojtres 7, Ponitka 5, Karasev 5, Kulagin 3, Frankamp 4, Puškov 2, Lojd 8, Kuzminskas

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport