Košarka

Novicki pohvalio Slovenca: Nisam bio dobar kao Dončić, on je zaista neverovatan

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2022

-

17:25

Novicki pohvalio Slovenca: Nisam bio dobar kao Dončić, on je zaista neverovatan
Novicki pohvalio Slovenca: Nisam bio dobar kao Dončić, on je zaista neverovatan - Copyright AP Photo/Darren Abate

veličina teksta

Aa Aa

Bivši nemački košarkaš Dirk Novicki, pohvalio je Luku Dončića, istakavši da po dolasku u Dalas nije bio toliko dobar igrač kao što je sada Slovenac.

Novicki je celu karijeru proveo u Maverksima, sa kojima je 2011. godine osvojio šampionsku titulu.

"Ja nisam bio toliko dobar kao Dončić kada sam došao u Dalas. Malo sam se krio iza glavnih igrača, ali on je najbolji i glavni ovde od prvog dana. On je mnogo dobar momak sa velikim srcem i smatram da je ogroman pritisak na njemu. Dobra čita igru i na terenu se ponaša kao veteran, a onda tek shvatite da ima samo 22. godine. Neverovatno je to što radi, ponosan sam na njega. Samo neka ostane zdrav i imaće dugu karijeru, nadam se sa Dalasom", rekao je Dirk.

Dres legendarnog košarkaša Maveriksa će biti povučen iz upotrebe uoči meča sa Indijanom.

"Veoma sam uzbuđen, ovo je velika čast i veliki momenat. Hvala Marku Kjubanu i Maveriksima što će to uraditi a ja ću uživati sa porodicom i prijateljima i ljudima koje volim", izjavio je Novicki.

Nemac je istakao da nema nameru da se bavi trenerskim poslom.

"To nije u mojim planovima. Mogu da sarađujem na individualnom planu sa nekim igračima kao što je moj trener Holger radio sa mnom, ali da budem glavni trener nekog tima, je poslednje što želim. Nije lako, morate da posvetite život tome. Nemam strpljenja za to", zaključio je bivši košarkaš.

Komentari (0)

Sport