Košarka

Niko više neće nositi dres sa brojem 41: Dalas odao priznanje jednom od najbolkjih igrača u istorji

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2022

-

10:55

Niko više neće nositi dres sa brojem 41: Dalas odao priznanje jednom od najbolkjih igrača u istorji
Niko više neće nositi dres sa brojem 41: Dalas odao priznanje jednom od najbolkjih igrača u istorji - Copyright Tanjug/AP Photo/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Uspeli su košarkaši Dalas da savladaju Goldn Stejt protekle noći (99:82), ali ta pobeda nije ono po čemu će se pamtiti 6. decembar 2022. godine.

Ne, taj dana će ostati u sećanju svakog navijača Maveriksa po tome što je klub definitivno iz upotrebe povukao dres sa brojem 41, koji je od 1998. do 2019. godine nosio legendarni Dirk Novicki.

Bilo je to veče prepuno emocija, u kojoj nemački košarkaš nije uspeo da sakrije suze pred navijača kluba u čijem je dresu osvojio i jedan šampionski prsten.

"Zahvalan sam svim ljudima u klubu i gradu koji su me toplo dočekali kad sam prvi put kročio ovde. Bio sam samo dete, a oni su mi pomogli da odrastem. Uvek su se trudili da mi pomognu kako bih sebe učinio boljim i uspešnijim", rekao je Novicki i dodao:

"To mi je dalo snagu i dodatnu motivaciju da budem još bolji. Hvala svima od srca koji su učinili ovo putovanje bude nezaoravnim i uzbudljivim.  

Komentari (0)

Sport