Košarka

Zvezda pobedila Olimpijakos i prekinula loš niz u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2022

-

21:47

Zvezda pobedila Olimpijakos i prekinula loš niz u Evroligi
košarkaši Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde prekinuli su niz od tri poraza u Evroligi.

Zvezda je u 23. kolu pobedila Olimpijakos na gostovanju. Rezultat je bio 76:72.

Crvena zvezda je zabeležila osmu pobedu ove sezone u Evroligi.

Ognjen Dobrić je sa 14 poena predvodio Zvezdu, dok je 12 postigao Nikola Kalinić.

Olimpijakos je poveo na samom počektu, ali je Zvezda odmah preokrenula i igrala dobro u prvoj četvrtini. Imali su izabranici Dejana Radonjića i plus 10 u tom periodu, ali je domaćin uspeo da nadoknadi zaostatak.

Grčki klub je napravio seriju 11:0 krajem prve deonice i poveo po drugi put, ali je Zvezda na pauzu otišla sa plus 1.

Zvezeda nije najbolje počela drugu četvrtinu. Olimpijakos je brzo poveo, ali nije mogao mnogo više, pa je Zvezda kontrolisala situaciju do poluvremena i na veliki odmor otišla sa poenom prednosti.

Početak treće četvrtine nije se mnogo razlikovao od prve dve. Olimpijakos je poveo 39:37, i tada je Zvezda ponovo zaigrala angažovanije. Crveno-beli su u toj deonici imali osam poena prednosti, ali Olimpijakos im nije dozvolio da se ozbiljnije odmaknu.

Pred poslednju deonicu Zvezda je imala četiri razlike. Gostujući košarkaši na početku nisu ispuštali prednost, igralo se tvrdo, kao i tokom cele utakmice, a Nikola Ivanović trojkom je sedam minuta pre kraja doneo crveno-belima plus sedam, a potom i iz kontranapada za osam poena vođstva.

Tada je Jorgos Barcokas tražio tajm-aut, koji je doneo boljitak Olimpijakosu. Grčki klub je napravio seriju 8:1 za manje od dva minuta i došao na samo minus 1.

Zvezda je u poslednji minut ušla sa plus pet, a onda je usledio kontranapad i zakucavanje Ognjena Dobrića za sedam poena prednost, što je praktično značilo i pobedu srpskog kluba.

Ovo je bio prvi poraz Olimpijakosa ove sezone na domaćem terenu u Evroligi.

Komentari (0)

Sport