Košarka

Harden nezadovoljan suđenjem: Finiks imao previše slobodnih bacanja

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2022

-

15:50

Harden nezadovoljan suđenjem: Finiks imao previše slobodnih bacanja
Džejms Harden - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Bruklina, Džejms Harden, podelio je utiske sa meča protiv Finiksa u Arizoni.

Sansi su vodili tokom čitavog susreta i na kraju slavili 121:111, a Harden je posle utakmice bio nezadovoljan suđenjem, pošto je smatrao da je rival imao previše slobodnih bacanja.

Finiks je imao 31. pokušaj sa penala, dok su gosti iz predgrađa Njujorka imali deset manje.

"Imali smo dosta problema sa fulovima. Rano smo ispunili bonus u poslednjoj četvrtini. Kada u tom trenutku igraš odbranu, ne smeš da dodirneš protivničkog igrača, jer se odmah sviraju dva slobodna bacanja. Ipak, imali smo svoje šanse, loše smo odigrali u prvoj četvrtini, kasnije smo se vratili, ali nismo uspeli da preokrenemo rezultat. Ovo naš peti poraz u nizu i dobra stvar kod ovako gustog rasporeda, je to što sto imaš priliku da se brzo vratiš na pravi kolosek", rekao je Harden.

Njegov saigrač Kajri Irving istakao je da su napravili previše propusta u odbrani.

"Znali smo kakva nas utakmica čeka u Arizoni. Oni su dobra ekipa i dugo su na okupu. Sa druge strane mi smo imali dosta grešaka u odbrani, pogotovu sa mentalnog aspekta i Finiks je to iskoristio. Dopustili smo dosta poena iz tranzicije i to je nešto na čemu moramo da poradimo", istakao je Irving. 

Tim iz Arizone je došao do 11. uzastopne, a ukupno 41. pobede u sezoni, dok su gosti iz predgrađa Njujorka upisali 21. poraz.

Sansi su tokom čitavog susreta bili bolji rival na terenu.  Nakon prve četvrtine imali su deset poena prednosti, da bi u nastavku, odličnom odbranom i dobrom realizacijom u napadu, uspevali da održe vođstvo.

Ipak, gosti, predvođeni Hardenom i Irvingom, uveli su meč u egal početkom poslednje četvrtine (95-92), ali je Finiks odgovorio sa šest vezanih poena Bridžisa. U nastavku je viđena velika borba, Grifin je smanjio zaostatak na -5 (107:102), da bi Sansi, potom, 9-0 serijom i definitivno rešili pitanje pobednika.

Najzaslužniji za trijumf domaće ekipe bili su Buker sa 35 poena i Pol, koji je pored 20 koševa upisao i 14 asistencija. Na drugoj strani istakao se Irving sa 26 poena, dok je Harden dodao 22 uz deset uspešnih dodavanja.

Finiks je vodeći na Zapadu sa učinkom 41-9, dok je Bruklin na šestom mestu Istoka sa skorom 29-21.

Komentari (0)

Sport