Košarka

FMP poklekao pred Partizanom: "Večiti" se bore za "Žućkovu levicu"

Komentari

Autor: Euronews

19/02/2022

-

23:05 >> 03:27

FMP poklekao pred Partizanom: "Večiti" se bore za "Žućkovu levicu"
KK Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Drugi polufinalni duel Kupa Radivoja Koraća, završen je pobedom košarkaša Partizana, koji su u krcatoj dvorani Čair, savladali FMP iz Železnika 92:89 (21:24, 31:19, 21:17, 19:29).

Crno-beli će se sutra u 21 sat boriti za trofej “Žućkove levice“ protiv Crvene zvezde, koja je bila bolja od Mege 72:53. Ekipa Dejana Radonjića brani titulu osvojenu u Novom Sadu prošle godine.

Veliki peh zadesio je izabranike Željka Obradovića već na startu susreta, kada su ostali bez Alena Smailagića, koji je nakon duela za Brajsom Džonsom završio na parketu i zbog povrede kolena napustio teren.

Ipak, njegova povreda nije toliko puno uticala na tim, budući da je Partizan nakon nešto slabije prve četvrtine (21:24), preuzeo kontrolu u drugoj deonici i zahvaljujući raspoloženom Kevinu Panteru, na odmor otišao sa devet poena prednosti – 52:43.

Treća četvrtina nije donela boljitak za klub iz predgrađa Beograda. Crno-beli su sigurnom igrom na obe strane terena održavali vođstvo, da bi pred poslednju deonicu imali +13 (73:60).

Međutim, mali predah nije prijao košarkašima Partizana, pošto u prvih tri minuta odlučujuće četvrtine nisu mogli da pronađu put do koša. FMP je sa druge strane napravio seriju 7:0,  a "sušu" crno-belih prekinuo Koprivica, polovičnim učinkom sa penala (74:67). Ekipa iz Železnika se grčevito borila u nastavku susreta, da bi na osam sekundi do kraja, trojkom Džonsa prišla na -2 (91:89). Avramović je u sledećem posedu realizovao jedno slobodno bacanje za Partizan. Poslednji napad FMP-a išao je preko Narandžića, koji je promašio šut sa distance za izjednačenje.

FMP je na kraju uspeo da istopi prednost rivala, ali ne i da izbegne poraz.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Panter sa 29 poena. Amerikanac je postigao ključne poene za svoju ekipu kada je trebalo i upravo je on razlog što će sutra crno-beli na megdan "večitom rivalu".

Ono što je radio Panter na jednoj strani, Džons je radio na drugoj. Najbolji pojedinac u FMP-u postigao je 29 poena, i zabeležio 13 uspešnih dodavanja.

Komentari (0)

Sport