Košarka

Zvezda odbranila tron: Crveno-beli prigrabili 11. trofej nacionalnog kupa

Komentari

Autor: Euronews

20/02/2022

-

20:40

Zvezda odbranila tron: Crveno-beli prigrabili 11. trofej nacionalnog kupa
Crvena zvezda-Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su 11. put u istoriji osvojili nacionalni kup pošto su u finalu u niškom ''Čairu'' savladali Partizan rezultatom 85:68 (20:13, 29:15, 18:18, 18:22).

Početak utakmice bio je očekivano tvrd, pa je prvi koš viđen posle skoro tri minuta. Polaganje Voltersa "pokrenulo" je crveno-bele koji su napravili seriju 10:0.

Redom su se ređale trojek Voltersa i Kalinića, zatim i polaganje Holinsa posle kontranapada.

Partizan je čak pet i po minuta bio bez koša, kada je Dalas Mur pogodio sa distance za prve poene crno-belih. Nakon toga na scenu je stupio bivši košarkaš Zvezde, sada igrač Partizana, Kevin Panter, koji je pogodio dve trojke, pa se Partizan vratio u igru.

Crno-beli su posle tehničke greške trenera Zvezde Dejana Radonjića prišli na dva poena, ali Kuruc nije potom pogodio šut za tri poena i vođstvo.

Posle minijature Pantera, usledio je period dobre igre Stefana Markovića iz Zvezde. Prvo je pogodio sa distance, potom i za tri poena, za plus šest crno-belih.

Potom je položio i Luka Mitrović, a onda Matijas Lesor atraktivno zakucao za minus 20:13, što je i rezultat na kraju prve četvrtine.

Drugu deonicu bolje su otvorili crveno-beli. Holins je pogodio trojku a potom su Dobrić prvim poenima na meču i Volters doneli Zvezdi maksimalnih +14.

Crno-beli su uzvratili i smanjili razliku na ispod 10 poena, međutim Zvezda je serijom poena Stefana Markovića otišla na 16 poena viška.

Partizan nikako nije uspevao da dođe do lakih poena pa je ekipa Dejana Radonjića održavala visoku prednost pa je Zvezda na poluvreme otišla sa +21 (49:28).

Na početku treće četvrtine razlika se nije bitnije menjala, a crno-beli su već posle dva minuta igre ušli u problem sa ličnim greškama i iskoristili su bonus. Usledilo je nekoliko dobrih odbrana Partizana koji je zakucavanjem Ledeja smanjio zaostatak ispod 20 poena, pa je Dejan Radonjić bio prinuđen da zatraži tajmaut.

Željko Obradović je bio nezadovoljan pojedinim sudijskim odlukama pa je zbog burne reakcije dobio tehničku grešku. U finišu treće deonice i Dejan Radonjić je zaradio drugu tehničku grešku jer je tokom davanja instrukcija svojim igračima ušao u teren, pa je morao da se udalji sa klupe.

Zvezda je uspela da vrati razliku koju je imala na poluvremenu do kraja treće deonice, pa je sa velikom prednošću ušla u četvrtu četvrtinu. Crno-belima nije uspevalo da smanje razliku i serijom poena unesu neizvesnost pred sam finiš meča.

U poslednjoj četvrtini došlo je do požara na delu tribina gde su bili smešteni navijači Partizana, kada je od baklje buknuo plafon lože čelnika KSS, ali je vatra ubrzo ugašena.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Kalinić sa 18 poena, pratili su ga Holins sa 15, Volters sa 14 i Marković sa 13 ubačenih poena. U timu Partizana bolji od ostalih bio je Lesor sa 19 poena, Panter je dodao 14, Mur 11 a dvocifren je bio i Ledej sa 10 poena.

 

Komentari (0)

Sport