Košarka

Spanulis voli trenerski posao: Hoću da budem kao Duda i Obradović

Komentari

Autor: Euronews

01/03/2022

-

21:23 >> 21:53

Spanulis voli trenerski posao: Hoću da budem kao Duda i Obradović
Spanulis voli trenerski posao: Hoću da budem kao Duda i Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni grčki košarkaš Vasilis Spanulis upustio se u trenerske vode, koje su ga prošle nedelje dovele u Srbiju, gde je sa klupe predvodio “U18 Next Generation Team Belgrade“ ekipu na juniorskom kvalifikacionom turniru Evrolige.

Tim povodom, Spanulis, koji je prošlog leta okončao igračku karijeru, je u intervjuu za grčki 24.sport izjavio da je uveren da će postati uspešan trener.

Čuveni “Kil Bil“ je stekao reputaciju nastupajući za Olimpijakos, gde je sarađivao sa pokojnim Dušanom Ivkovićem, a igrao je i za rivalski Panatinakos pod trenerskom rukom Željka Obradovića.

Naši legendarni stručnjaci su igrali veliku ulogu u životu grčkog košarkaša, koji je otkrio kakve bi trenerske karakteristike voleo da "pokupi" od njih.

“Oni su bili moji mentori. Duda, koji je bio neverovatan i gospodin Obradović. Trenersku genijalnost bi uzeo od Obradovića, on je genije tokom meča. Nikada se ne "zaglavi". Toliko je širokog uma i toliko je pronicljiv da je uvek jedan ili dva koraka ispred vas. Problem koji mu postavite, on pronađe ivicu kako bi otežao vama. Od Dude bih uzeo njegovu disciplinu i postavku tima. Bio je neverovatan u tome. Gledao je mlade košarkaše... Bio je sjajan u pogledu discipline, kako da unapredi svoje igrače, kako da im da slobodu. Bio je nezamisliv”, rekao je Grk.

Spanulis je trostruki šampion Evrope. Prvu titulu uzeo je sa Obradovićem u Panatinaikosu 2009. godine, da bi druge dve osvojio u Olimpijakosu. Jednu pod Ivkovićem 2012, drugu sa Barcokasom naredne godine.

Komentari (0)

Sport