Košarka

Zvezda posle velike borbe pobedila Baskoniju

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

20:54

Zvezda posle velike borbe pobedila Baskoniju
Zvezda posle velike borbe pobedila Baskoniju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju u 28. kolu Evrolige. Rezultat je bio 86:83.

Posle novog poretka u Evroligi, odnosno izbacivanja tri ruska kluba iz takmičenja, Crvena zvezda ima devet pobeda i 12 poraza. Crveno-beli su na korak od osmog mesta koje vodi u narednu fazu. Tu je sada Monako sa skorom 10/12.

Luka Mitrović je bio najefikasniji protiv Baskonije sa 18 poena, dok je jedan manje postigao Nejt Volters.

Zvezda je veoma loše počela duel sa Baskonijom. Gosti iz Španije su na startu napravili seriju 8:0, ali su crveno-beli pokazali da to ne može mnogo da ih poremeti.

Baskonija je fantastično odigrala prvu četvrtinu, u kojoj je konstantno povećavala prednost i na kraju te deonice imala maksimalnih plus 13.

Trojkom gostiju otvorena je druga deonica, a taj koš kao da je "razdrmao" košarkaše Crvene zvezde. Zaigrali su bolje i postepeno smanjivali zaostatak, da bi pred poluvreme izjednačili. Tako se i otišlo na odmor (41:41).

Zvezda je uspostavila kontrolu na početku drugog poluvremena, preuzela je vođstvo i imala plus devet. Baskonija se nije predavala i do kraja treće četvrtine vratila se u igru, čak i povela.

Kako su počeli treću, košarkaši crveno-belih su tako krenuli i u poslednjoj, četvrtoj četvrtini. Vratili su prednost, došli do plus devet, ali nisu uspeli da slome Baskoniju.

Velika borba viđena je u finišu susreta u dvorani "Aleksandar Nikolić". Baskonija je prišla na tri poena imala napad, ali je Zvezda bila izvrsna i serijom 7:0 došla do novih plus 10. Izvrstan je u finišu bio Nejt Volters.

Baskonija je u poslednjem minutu počela da pogađa neverovatne šuteve za tri poena, što joj je omogućilo da uđe u penal završnicu. Volter je dva puta promašio bacanje, a gosti su imali napad za izjednačenje. Ipak, tada je na scenu stupio Ognjen Dobrić, koji je ukrao loptu protivniku, a potom je Holins zakucao i rešio pitanje pobednika.

Crvena zvezda će narednu utakmicu odigrati u nedelju, kada je na programu "večiti" derbi sa Partizanom u AdmiralBet ABA ligi.

Nakon toga sledi "dupli program" u Evroligi, odnosno dve utakmice u Beogradu. Prvo će u utorak rival biti Real Madrid, a potom Makabi Tel Aviv u četvrtak.

Komentari (0)

Sport