Košarka

Radonjič pred "večiti derbi": Utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2022

-

19:35

Radonjič pred "večiti derbi": Utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu
Dejan Radonjić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegov tim očekuje težak meč protiv Partizana u  AdmiralBet ABA ligi.


Košarkaši Zvezde sutra od 18.30 gostuju Partizanu u 21. kolu AdmiralBet ABA lige u hali "Aleksandar Nikolić", u trećem ovosezonskom večitom derbiju. (Arena 1 Premium)

“Nalazimo se u izuzetno teškom rasporedu utakmica, a utakmice sa Partizanom uvek imaju posebnu težinu. Igramo ovaj meč pred njiihovim navijačima koji će im sigurno pružiti veliku podršku. Moraćemo da odigramo na zadovoljavajućem energetskom nivou posebno što u ovakvom rasporedu svaki trenutak moramo da koristimo za oporavak i pripremu utakmice i težak raspored", rekao je Radonjić za klupski sajt.

"Očekuje nas sigurno teška utakmica u kojoj moramo da odigramo u dugim intervalima jako dobro", rekao je trener crveno-belih koji će o sastavu koji ć nastupiti u nedelju odlučiti na dan utakmice.

Kapiten Branko Lazić kaže da ih očekuje još jedan vrlo težak meč u ovoj seriji u kojoj se nalaze.

"Večiti derbi je uvek specifična utakmica za koju ne važi nijedno pravilo, niti položaj na tabeli, trenutna forma. Svaka utakmica je epizoda za sebe. Ono što znamo je da će naš rival sigurno izaći na ovu utakmicu vrlo motivisan, igraju pred svojim navijačima. Mi smo ove nedelje odigrali već dve vrlo zahtevne utakmice, ali ko god bude izašao na teren bić spreman, jer za ovu utakmicu nije potreban nikakav dodatni motiv. Potrudićemo se da odigramo čvrstu i dobru utakmicu, pa ćemo videti za koliko će to biti dovoljno“, rekao je Lazić.

U prvom ovosezonskom derbiju u regionalnoj ligi Crvena zvezda je pobedila 71:56, dok je u drugom susretu, u finalu Kupa Radivoja Koraća bilo 85:68 za crveno-bele.

Komentari (0)

Sport