Košarka

Đoković doneo sreću Zvezdi, nova velika pobeda u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

20:46 >> 20:49

Đoković doneo sreću Zvezdi, nova velika pobeda u Evroligi
Dobrić u akciji protiv Makabija - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Makabi u 29. kolu Evrolige. Rezultat je bio 84:77 (24:10, 18:29, 23:21,19:15).

Crveno-beli upisali su 11. pobedu i napravili veliki korak ka plasmanu u Top8 fazu.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Nikola Kalinić sa 15 i Nejt Volters sa 12 poena, dok se u poraženoj ekipi iz Tel Aviva najviše istakao Džejms Naneli sa 24.

KK Crvena zvezda

 

Srpski teniser Novak Đoković pružio je podršku ekipi Crvene zvezde u bitnoj utakmici za plasman u Top8 Evrolige protiv Makabija.

On ne nastupa na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, pa slobodno vreme provodi u Beogradu, a od ranije je poznato da je veliki navijač crveno-belih i da često posećuje košarkaške i fudbalske mečeve.

  

Na početku utakmice Zvezda je iz dobre odbrane dolazila do lakih poena i ostvarila prednost 22:8.

Tokom druge deonice Makabi je pronašao rešenje za odbranu crveno-belih. Preko Vilbekina i Nanelija "istopili" su zaostatak pa se na poluvreme otišlo sa tri poena prednosti u korist Crvene zvezde

Drugo poluvreme Zvezda je otvorila sa tri trojke, redom su pogađali Volters, Kalinić i Vajt, ali Makabi nije dozvolio da se crveno-beli ponovo odlepe na dvocifrenu razliku. Serijom 9:0 potpuno su se vratili u duel, čak i poveli 60:59, ali je Ognjen Dobrić postigao 6 poena za redom i odveo Zvezdu sa 5 razlike prednosti pred poslednji kvartal.

Kako su završili treću, tako su i počeli četvrtu četvrtinu košarkaši Crvene zvezde, sada u režiji Stefana Lazarevića i Dejana Davidovca koji je su dali 7 poena i odveli Zvezdu na +12. Zvezda je do kraja uspešno odbijala nalete Makabija i uspela da upiše bitnu pobedu. 

Komentari (0)

Sport