Košarka

Meloun o Jokiću: On je skroman, razlikuje se od ostalih velikana

Komentari

Autor: Euronews

11/03/2022

-

21:18 >> 23:43

Meloun o Jokiću: On je skroman, razlikuje se od ostalih velikana
Majk Meloun i Nikola Jokić - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener Denvera Majk Meloun, ponovo je govorio o svom najboljem igraču Nikoli Jokiću, istakavši da se srpski centar dosta razlikuje od ostalih NBA zvezda.

Meloun je tokom karijere radio sa velikim imenima poput Stefa Karija, Lebrona Džejmsa, Krisa Pola... ali kada sa njima poredi Jokića, primećuje očiglednu razliku u egu.

"Bio sam okružen sjajnim i velikim košarkašima. Ono što mi je uvek prijalo kod Jokića je manjak ega. On je prizeman, sa minimalnim egom. Mislim da svi koji dođu u ovaj klub znaju da je to Nikolin tim, ali su ujedno oduševljeni time da je on samo jedan od momaka", rekao je Meloun za američke medije.

Srpski centar iako je osvojio MVP nagradu, ne dobija publicitet koji zaslužuje ove sezone, u kojoj beleži 26 poena, uz 13 skokova i osam asistencija po meču.

"Ako provodiš vreme brinući o manjku pažnje koje dobijaš, onda ja kao trener ne radim svoj posao. Rekao sam da ne dobijamo poštovanje koje zaslužujemo. Nalazimo se na šestom mestu bez dvojice bitnih igrača. Recite mi koja bi druga ekipa to mogla", zaključio je trener Denvera.

Nagetsi su na šestom mestu Zapada sa učinkom 40-27 i njihov plasman će direktno uticati na Jokićevu šansu da odbrani MVP titulu.

Komentari (0)

Sport