Košarka

Obradović zadovoljan trijumfom u Podgorici: Bitna pobeda zbog mladih igrača

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2022

-

08:16

Obradović zadovoljan trijumfom u Podgorici: Bitna pobeda zbog mladih igrača
Željko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Veliku pobedu izvojevao je Partizan u Podgorici (80:72) u AdmiralBet ABA ligi, na mestu gde nisu slavili još od 2014. godine. 

Izabranici Željka Obradovića su odigrali najbolje kada je to bilo najpotrebnije, a posle meča trofejni stručnjak je u prvi plan stavio mlade igrače koji su odigrali dobar meč.

"Hvala Budućnosti na gostoprimstvu koje je bilo sjajno od momenta kada smo stigli u Podgoricu. Zasta sjajan ambijent, hvala i publici na aplauzu. Što se same utakmice tiče, počeli smo agresivno, imali razliku, ali bilo je očekivano da se Budućnost vrati jer imaju kvalitet. Na kraju je bila egal utakmica, a ključan poen je postigao Kevin Panter. Čestitam igračima na bitnoj utakmici, naročito za mlade igrače koji će pokazati da imaju kvalitet", rekao je Obradović.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić svestan je da je njegova ekipa izgubila bitku za drugo mesto.

"Partizan se snašao bolje u ničijim loptima, mislim da smo imali svoje šanse, ali dobro, idemo dalje. Sada mi imamo tri vezana poraza, ali dobro, moramo da se spremamo dalje. Stvarno mi je žao nekih detalja koje smo mogli drugačije da odradimo. Presekao nas je adrenalin na startu meča, posle smo se vratili, bili smo i u vođstvu. Navijači su nam dali energiju. Odavno pričam da smo mi ekipa koja ima velikih problema sa FIBA prozorima, mi se jednostavno tada raspuštamo. Da ne bude zabune, mi kao klub podržavamo da naši igrači igraju za nacionalne timove, ali to je jednostavno problem za naš klub", istakao je Džikić.

Komentari (0)

Sport