Košarka

Postignut novi rekord sezone: Tauns ubacio 60 poena Sparsima

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2022

-

09:14

Postignut novi rekord sezone: Tauns ubacio 60 poena Sparsima
Postignut novi rekord sezone: Tauns ubacio 60 poena Sparsima - Copyright Tanjug / AP Photo/Darren Abate

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Minesote Karl Entoni Tauns je odigrao meč života i sa 60 postignutih poena doneo je svojoj ekipi pobedu nad San Antoniom od 149:139.

Oborio je nezadrživi centar ne samo rekord franšize (raniji rekord Minesote bio je njegov iz 2018. i iznosio je 56 poena), već je postigao i najveći broj koševa u ovoj NBA sezoni.

Postigao je neverovatna 32 poena u trećoj četvrtini, šutirao je 31/19 (11/7 za tri, 16/15 bacanja), dodao je 17 skokova i tri asistencije za 36 minuta na parketu.

 

 

"Rekao sam treneru pre utakmice. Hej, slušaj, treba nam ova pobeda. Uradiću sve što je potrebno, ako treba da igam 40, 44 minuta, uradiću to. Ušao sam u utakmicu sa takvim načinom razmišljanja. Morao sam da dominiram. Morao sam da buden najbolji, jer sam bio mislima sa ljudima koji nam nedostaju... Znao sam da moram da odigram jednu od svojih najboljih utakmica, posebno ako sam očekivao da ćemo pobediti. To je bio moj mentalitet. Mislim da su svi od početka meča mogli da vide da sam veoma, veoma agresivan", rekao je Tauns posle meča.

Komentari (0)

Sport