Košarka

Jokić, Micić i Teodosić su tri MVP-ja, ceo svet jedva čeka da vidi srpski "drim tim" na okupu

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

21:30

Jokić, Micić i Teodosić su tri MVP-ja, ceo svet jedva čeka da vidi srpski "drim tim" na okupu
Jokić, Micić i Teodosić su tri MVP-ja, ceo svet jedva čeka da vidi srpski "drim tim" na okupu - Copyright MN Press/Nebojša Paraušić, Tanjug/AP/Jack Dempsey, MN Press/Marko Metlaš

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je Nikola Jokić zvanično proglašen za najboljeg igrača NBA lige, potvrđen je status Srbije kao košarkaške sile. Osim Jokića, Vasilije Micić je ove godine bio MVP u Evroligi, a Miloš Teodosić u Evrokupu.  

Košarkaški trener Aleksandar Kesar je za Euronews Srbija rekao da sada imamo potvrdu da igrači iz Srbije vladaju košarkom.  

"To je sad jedna potvrda koju niko ne može da ospori. To su stvari koje su igrači zaslužili, niko im nije poklonio bilo šta", poručio je Kesar.  

On je istako da Nikola Jokić, Vasilije Micić imaju različite životne puteve, ali da će svi oni biti povezani reprezentacijom Srbije. Dodao je i da će Srbija biti jedan od glavnih favorita za zlato na Olimpijskim igama. 

"Košarkaški sladokusci čekaju da vide tri MVP igrača zajedno", kaže Kesar. 

Poručuje da su to igrači koji nemaju sujetu i koji žele da podele uspeh.  

Za Jokića je rekao da je to skroman momak koji je dostojanstveno regovao kada je proglašen za najboljeg igrača najjače lige na svetu.  

Euronews TV

“Videli ste njegovu reakciju, on je ustao, zahvalio se timu, pozdravio naš narod. Podneo je to dostojanstveno i gospodski”, naveo je Kesar.  

Dodaje i da Micića zna iz reprezentacije, gde je došao pun samopouzdanja i da je reč o igraču koji je mnogo radio.  

“Za Miloša šta da kažemo, on je MVP ceo život. Sve skromni ljudi, neverovatno nešto. Sve su zaslužili, dešavaju im se lepe stvari”, istakao je Kesar.  

Novinar Dušan Hadži Nikolić takođe smatra je Srbija velika košarkaška sila. Osim ova tri igrača, istakao je i Filipa Petruševa koji je MVP Aba lige.  

“U tom smislu Srbije jeste i biće zemlja košarke. Biće zaista zanimljivo leto. Selektor Kokoškov će imati slatke muke koga da izostavi, a ne koga da povede”, rekao je Naži Nikolić.  

Aleksandar Kesar očekuje da vidi kompletan tim Srbije. Veruje da je ovo godina u kojoj možemo da se suprotstavimo snažnom američkom timu i da će se svi igrači odazvati pozivu selektora.  

“Eventualno ako neko bude imao neku povredu. Dobro ih znam sve. Velika je čast da igraju za reprezentaciju. Svi oni koji iole budu mogli da dođu, doći će”, poručio je.  

Problem bi mogao da predstavlja ako Nikola Jokić sa svojim Denverom dođe do finala NBA lige, jer bi se finale završilo tek pred početak Olimpijskih igara.  

Sezona u kojoj je Jokić dokazao da je najbolji

Nikola Jokić je postao tek treći evropski košarkaš koji je dobio priznanje za MVP najjače košarkaške lige na svetu. Pre njega to je pošlo za rukom Dirku Novickom i Janisu Adetokumbu.

Tanjug/AP/Jack Dempsey

 

Srbin je u neverovatnoj sezoni odigrao svaki meč za Denver. Prosečno je beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije. Uz legendarnog Oskara Robertsona i Rasela Vestbruka, Jokić je jedini u sezoni beležio više od 25 poena, deset skokova i osam asistencija

Jokić je prvi centar izabran za MVP-a još od Šekila O'Nila, koji je prestižno priznanje poneo 2000.

Košarkaš Denvera je prvi MVP draftovan u drugoj rundi, izabran je kao 41. pik i direktno iz Mege karijeru je nastavio u NBA 2015. godine.

Micićeva dominacija u Evropi

Ove sezone je Vasilije Micić proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige. Košarkaš Anadolu Efesa izabran je za MVP-a u anketi koja je sprovedena među navijačima, medijima i, po prvi put, glavnih trenera i kapitena timova.

Micić je zauzeo četvrto mesto među strelcima, sa 16,3 poena po meču i deveto u asistencijama, sa prosečno 4,8 uspešnih dodavanja za koš. U svom klubu je prvi u ove dve statističke kategorije.

profimedia

 

Srpski košarkaš je jedini igrač Evrolige koji je pogodio 70 ili više šuteva za tri poena i 100 ili više za dva poena i slobodnih bacanja.

Efes je sezonu počeo loše, imao je negativan odnos pobeda i poraza 8/9, ali je najviše zahvaljujući Miciću klub iz Istanbula uspeo da pobedi na 14 od poslednjih 17 utakmica. Srbin je, takođe, imao veliku ulogu i u plej-of seriji protiv Real Madirda i konačnog trijumfa 3:2, odnosno povratka na Fajnal for.

Teodosić navikao da bude MVP

Košarkaš Virtusa iz Bolonje MIloš Teodosić je proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dela Evrokupa. Iako nije bio MVP u plej ofu, izabran je u najbolju petorku takmičenja. 

Teodosić je prosečno postizao 14,6 poena, delio je 6,4 asistencije i izvlačio je oko 5 faulova po utakmici za nekih dvadesetak minuta, koliko je provodio na parketu.

MN Press

 

Proslavljeni srpski plejmejker je i prošle sezone osvojio ovu nagradu i postao prvi igrač u istoriji kome je to dvaput pošlo za rukom. 

 

 

Komentari (0)

Sport