Košarka

Dončić otkrio: Lakše poentirati u NBA ligi nego u Evropi, tamo se igra timska košarka

Komentari

Autor: Euronews

19/03/2022

-

09:30 >> 22:50

Dončić otkrio: Lakše poentirati u NBA ligi nego u Evropi, tamo se igra timska košarka
Luka Dončić - Copyright AP Photo/John Minćillo

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Dalasa Luka Dončić (23) gostovao je u podkastu Džej Džej Redika "Starac i trojka", u kom je objasnio zašto je lakše poentirati u NBA ligi nego u Evropi.

"U Evroligi je akcenat na timskoj košarci, sve se više zasniva na taktici i manje je vremena. Ipak, teže je igrati u NBA ligi, jer ima mnogo košarkaša koje je gotovo nemoguće čuvati, ali je, rekao bih, lakše poentirati. Drugačija su pravila, više je prostora i vremena i zato smatram da je ovde lakše biti efikasan", rekao je najbolji igrač Maveriksa.

Spomenuo je i Nikolu Jokića.

"On nema instagram i društvene mreže. Drugačiji je... Voli svoje konje. Pokušao sam da ga nagovorim da napravi instagram nalog, ali je kategorično odbio".

Otkrio je i ko su mu idoli.

"Spanulis je legenda košarke. Uvek sam mu se divio. Bio je sjajan lider i jedan od najboljih `klač` igrača ikad. Neizvesne završnice su njegova specijalnost. Takođe, moram da spomenem i saigrača iz Reala Serhija Ljulja. On je neverovatan. Bio je najbolji igrač Evrope kada sam ja igrao i mnogo mi je pomogao. Što se NBA lige tiče, nisam mnogo utakmica gledao zbog vremenske razlike, ali sigurno mi je omiljeni Lebron. Neverovatno je šta radi, sa 37 godina daje 50 poena... Ta tri igrača su moji idoli", rekao je Dončić.

Slovenac je odigrao 53 utakmice za Dalas ove sezone, na kojima je prosečno beležio 28 poena, uz devet skokova i osam asistencija.

Komentari (0)

Sport