Košarka

Košarkaš Denvera o plej-ofu u Americi i Evropi: Fakundo Kampaco izneo razlike o takmičenju

Komentari

Autor: euronews

10/06/2021

-

14:55

Košarkaš Denvera o plej-ofu u Americi i Evropi: Fakundo Kampaco izneo razlike o takmičenju
Košarkaš Denvera o plej-ofu u Americi i Evropi: Fakundo Kampaco izneo razlike o takmičenju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Denvera Fakundo Kampaco govori o razlici plej-of mečeva u Evropi i SAD, sa akcentom na taktičkom pristupu u pripremi utakmica 

Argentinski plejmjkerk se u svojoj prvoj NBA sezoni takmiči u završnici prvenstva, posle velikog broja plej-ofa mečeva odigranih u Evroligi i španskom šampionatu.

Kampaco je za "La Nacion" izjavio koje su najveće razlike u takmičenju iz SAD-a i "Starog kontinenta":

"Navikao sam da u plej-of seriji igram na dve ili na tri pobede. Kada u NBA-u počnete sa sedam utakmica, osećate kao da je to dugačak proces i primorani ste da date najbolje što možete. Nemate vremena da se opustite, samo je jedan dan između mečeva, dva kada putujete, i košarka je jedino o čemu razmišljate."

Omaleni saigrač našeg Nikole Jokića iznenađen je detaljnim statističkim podacima stručnog štaba kluba, koji se koristi u pripremi pre svakog plej-of meča:

"Sve je ovde mnogo taktičnije. Dobili smo veliku knjigu sa detaljnom analizom naših protivnika, gde jasno piše koje su njihove vrline i mane. Igrači su studirani tokom sezone, ali je sve to na mnogo višem nivou u završnici takmičenja. Analiziraju ih po kojoj strani vole da napadaju reket i kakve su im defanzivne sposobnosti", rekao je Kampaco, i dodao da nakon pripreme materijala, članovi stručnog štaba proveravaju stečeno znanje pred susret sa protivnikom.

Košarkaš Nagetsa izneo je da se plan i program mora poštovati u Argentini i Španiji, ali uz određenu dozu slobode koja ne postoji u Americi.

"Ovde sve mora da bude po striktnom planu, nemaju svi odrešene ruke, i ako napustite plan i rizik vam se isplati, niko vam u NBA ligi ništa neće prebaciti. Ako ne prođe onako kako ste zamislili,.. može se reći da će vam sigurno skrenuti pažnju. U klubu vas uvek savetuju da se držite dobro planiranog dogovora."

Denver Nagetsi su sinoć izgubili i drugu polufinalnu utakmicu zapadne konferencije protiv Finiksa (123:98), a Argentinac kao direktnog rivala ima Krisa Pola, koji važi za jednog od najboljih plejmejkera lige.

Komentari (0)

Sport