Košarka

Jokić i dalje vodi u MVP trci: Embid i Janis gledaju u leđa srpskom asu

Komentari

Autor: Euronews

25/03/2022

-

12:38

Jokić i dalje vodi u MVP trci: Embid i Janis gledaju u leđa srpskom asu
Embid i Jokić - Copyright Tanjug / AP Photo/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Regularni deo NBA sezone se polako bliži kraju, pa se samim tim i izbor za najkorisnijeg igrača lige.

Titulu MVP-ja brani srpski centar Nikola Jokić, koji bi ove sezone mogao da napravi veliki poduhvat i postane deo elitne grupe košarkaša, koji su po dva ili više puta osvajali ovu prestižnu nagradu.

Ipak, ono što bi moglo da pomrsi planove srpskom asu je plasman njegove ekipe na Zapadu, gde zauzimaju šestu poziciju sa učinkom 43-31, dok Jokićevi rivali u MVP trci Džoel Embid i Janis Adetokumbo imaju bolji skor sa svojim timovima.

Filadelfija je treća (45-27), dok je Milvoki na drugom mestu Istoka (46-27), a plasman ekipa uglavnom igra veliku ulogu u odabiru najkorisnijeg košarkaša na kraju ligaškog dela sezone.

Što se individualnih statistika tiče, Jokić ove sezone prosečno beleži 26 poena, 13.5 skokova i osam asistencija po utakmici.

Jedini je igrač u ligi koji se u tri različite statističke kategorije nalazi u Top 10. Deveti je po broju poena, drugi je u skokovima i sedmi je u asistencijama.

Na drugoj strani, Embid beleži 30 poena, uz 11 skokova i četiri asistencije, dok Janis ima identičan broj poena i uhvaćenih lopti, uz skoro šest uspešnih dodavanja.

Denveru je ostalo osam utakmica do kraja (pet kod kuće/tri na strani), Filadelfiji 10 (četiri kod kuće/šest gostovanja), Milvokiju devet (tri kod kuće šest u gostima).

Rekorder po broju MVP titula je Karim Abdul Džabar (šest), Majkl Džordan i Bil Rasel imaju pet, po četiri su osvojili Vilt Čemberlejn i Lebron Džejms, po tri Medžik Džonson, Mozes Meloun i Leri Bird, dok su po dve uzeli Bob Petit, Karl Meloun, Tim Dankan, Stiv Neš, Stef Kari i Janis Adetokumbo.

Komentari (0)

Sport