Košarka

Midlton i Janis za istoriju: Milvoki savladao Bruklin

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

07:29

Midlton i Janis za istoriju: Milvoki savladao Bruklin
Midlton i Janis za istoriju: Milvoki savladao Bruklin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Milvokija savladali su Bruklin sa 86:83 (30:11, 15:31, 22:23, 19:18) i smanjili u polufinalnoj seriji Istočne konferencije na 2-1.

Domaći Baksi su dobro počeli meč i već u prvoj četvrtini imali i 21 poen prednosti. Međutim, usledio je brz odgovor Bruklina koji je u sledećem kvartalu spustio zaostatak na samo dva poena i potpuno ravnopravno ušao u drugo poluvreme.

U drugom delu utakmice igralo se koš za koš, sve do završnice meča kada je viđena velika neizvesnost. Kris Midlton i Kevin Durent predvodili bili su glavne napadačke opcije svojih ekipa u tim trenucima, sve do 83:80 kada Milvoki upravo na krilima pomenutog beka pravi seriju 6:0 i dolazi do ispostaviće se nedostižne prednosti.

Milvoki su do pobede predvodili Kris Midlton sa 35 poena i 15 skokova i Janis Adetokunbo koji je dodao 33 uz 14 uhvaćenih lopti. Njih dvojica postigli su 79% poena Baksa na ovom meču, čime su postali duo koji je u procentima dao najviše poena za jedan tim u istoriji NBA plej-ofa. Kod Bruklina, Kevin Durent je zabeležio dabl-dabl učinak, 30 poena i 11 skokova, a pomogao mu je Kajri Irving sa 22.

Sledeći meč ovih rivala na programu je u nedelju, a domaćin je ponovo ekipa Milvokija.

Komentari (0)

Sport