Košarka

Nisu mu dali broj 14, pa je odlučio da uzme 41: U dresu Dalasa sa tim brojem na leđima je postao legenda NBA lige

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

13:20

Nisu mu dali broj 14, pa je odlučio da uzme 41: U dresu Dalasa sa tim brojem na leđima je postao legenda NBA lige
Nisu mu dali broj 14, pa je odlučio da uzme 41: U dresu Dalasa sa tim brojem na leđima je postao legenda NBA lige - Copyright AP Photo/Darren Abate

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni nemački košarkaš Dirk Novicki prvi je Evropljanin koji je u istoriji NBA lige osvojio MVP titulu.

Nemac je to učinio u dresu Dalas Maveriksa sa čuvenim brojem 41 na leđima, a sada je otkrio kako se baš odlučio da nosi taj broj.

"Počeo sam da igram košarku početkom devedesetih godina prošlog veka, kad je na Olimpijskim igrama u Barseloni nastupao američki 'Drim tim'. Gledao sam sve njihove mečeve i obožavao sam Čarlsa Barklija. On je nosio dres sa brojem 14 i tako sam i ja odlučio da to bude dres u kojem ću nastupati", rekao je Novicki.

Pokušao je Nemac isti broj da zadrži u u NBA ligi, ali tamo mu to nisu dozvolili, a on nije pravio veliki problem oko toga.

“U Dalasu je bio igrač po imenu Robert Pak koji je nosio broj 14 i nije bio raspoložen da ga ustupi nepoznatom rukiju iz Nemačke. Onda sam odlučio da smao zarotiram cifrei i na leđima sma nosio broj 41. Ispostavilo s eda ni to nijeloše. Tako sma za Nemčakunosio broj 4, a u dalsu 41", istakao je Novicki.

Komentari (0)

Sport