Košarka

Košarkaška Evroliga: Obradović sa Monakom "presvukao" Armani i na korak je do plej-ofa

Komentari

Autor: Euronews

31/03/2022

-

22:42

Košarkaška Evroliga: Obradović sa Monakom "presvukao" Armani i na korak je do plej-ofa
Košarkaška Evroliga: Obradović sa Monakom "presvukao" Armani i na korak je do plej-ofa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Monaka su sjajnim preokretom u trećoj četvrtini, kada su minus od 11 koševa pretvorili u plus osam, pobedili Armani Olimpiju u Milanu 72:63 i 14. trijumfom gotovo sigurno overili plasman u plej-of. Trener Saša Obradović sa Monakom ima samo meč protiv Albe 8. aprila u poslednjoj utakmici da pobedom nad konkurentom potvrdi prolaz ako Nemci dobije sve mečeve do tada. Ovakav ishod i ne odgovara Crvenoj zvezdi koja sutra mora da pobedi Bajern ako hoće da ostane u trci za osmo mesto.

Posle uvodnog egala u prvoj četvrtini, Olimpija Milano je stigla do 10 poena prednosti (37:27), a na početku treće deonice i na 11 poena prednosti (42:31).

Međšutim, tim Saše Obradovića sa dve "trojke" Pariza Lija, te koševima Hola i Bekona napravila seriju 11:0 i ne samo izjednačila na 3,35 do kraja deonice, već i došla do preokreta. Bekon je postigao "trojku", Hol i Li dvojke za vođstvo 51:43! Za nešto više od šest i po minuta napravili su seriju 20:1 i u poslednju deonicu ušli sa plus osam!

Puna dva i po minuta Monako nije postigao koš u poslednjoj četvrtini, ali ni domaćin nije iskoristio priliku da se primakne. Majk Džejms je ubacio svoju drugu "trojku", ali je istom merom odgovorio i Šilds na drugoj strani za "minus 6".

Pokušavali su izabranici trenera Etorea Mesine da se vrate u meč "trojkama", ali su se ispromašivali (Šilds, Hejns, Dilejni), pa je Monako polako koševima Džejmsa hitao ka veoma važnoj pobedi koja im izvesno omogućava plasman u plej-of.

Majk Džejms je za Monako postigao 19 poena (7 as), Hol je dodao 16, a Li 10 poena. Kod Armani Olimpije Ševon Šilds je bio najefikasniji sa 22 poena uz pet asistencija.

Real je pružio još jednu slabu partiju u Evroligi pa je poražen od Panatinaikosa u Atini 87:86.

"Zeleni" su odlično otvorili meč, posle početnog vođstva gostiju dobili su prvu deonicu 22:11. Nemanja Nedović i ostali igrači domaćina Održavali su prednost od sedam do 13 poena sve do sredine poslednje četvrtine kada su gosti uspeli da stignu na posed razlike 86:83 na tri sekunde pre kraja zahvaljujući "trojkama" Tompkinsa i Ljulja. Međutim, Papaetru je iskoristio drugo slobodno bacanje i pečatirao pobedu iako je Ertel na sekund pre kraja ubacio još jednu "trojku".

Papajanis je bio najefikasniji u Panatinaikosu sa 18 poena, Papateru je dodao 15, a po 13 su postigli Evans i Nedović. Srpski plejmejker je šutirao 11/5, 4/2 za dva, 8/3 za tri poena, dodao je šest asistencija i dva skoka. Kod Reala je Ertel postigao 18 koševa (4/4 za tri), a Ljulj 15 (8/3 za tri).

Makabi je u Tel Avivu očekivano savladao Asvel 94:73. Ante Žižić je ubacio 24 poena (10/8 šut), uz pet skokova, Naneli je dodao 16, Rejnolds 15, a Vilbekin 14 poena. Kod Asvela su samo Kahudi (12 poena) i Kostas Adetokunbo (10) bili dvocifreni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari (0)

Sport