Košarka

Popovič o Jokiću: Bolje da nam da 50 poena, nego da razigrava čitavu ekipu

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

22:39

Popovič o Jokiću: Bolje da nam da 50 poena, nego da razigrava čitavu ekipu
Popovič o Jokiću: Bolje da nam da 50 poena, nego da razigrava čitavu ekipu - Copyright Tanjug/AP Photo/Eric Gay

veličina teksta

Aa Aa

Trener San Antonija Greg Popovič, govorio je o srpskom centru Nikoli Jokiću, posle utakmice sa Denverom.

Teksašani su savladali Nagetse 116:97, uprkos još jednoj odličnoj partiji Jokića, koji je utakmicu završio sa 41. poenom uz 17 skokova i četiri asistencije.

Srpski as poznat je kao košarkaš koji voli da progirava saigrače, međutim na utakmici protiv Sparsa nije uspeo da pokaže svoj najjače oružje zbog taktike koju je postavio Popovič.

Trener San Antonija odlučio je da ne rizikuje sa udvajanjem Jokića, zbog činjenice da će srpski centar lakše pronalaziti otvorene saigrače.

"To je bio plan. Ako postigne 50, baš nas briga. Svi znamo koliko je Jokić inteligentan igrač. Ako počnemo sa udvajanjima, onda se pitaš da li da ga utrojimo. Nismo želeli zbrku u našim redovima. On te onda pojede život i svi ostali počnu da učestvuju u tome. Odlučili smo da ga pustimo i tako smo igrali svih 48 minuta. To je bio bolji plan nego da ga jurimo čitavu utakmicu i da budemo konfuzni celo vreme. Mislim da je plan bio dobar", istakao je Popovič nakon utakmice.

Denver je na šestom mestu Zapada sa učinkom 47-33 iza Jute koja ima isti broj pobeda uz poraz manje. San Antonio izborio je plasman u plej-in, pošto se učvrstio na 10. poziciji iste konferencije ispred Lejkersa, koji su porazom od Finiksa ostali i bez poslednje nade za nastavak takmičenja.

 

Komentari (0)

Sport