Košarka

Mega ne da Zvezdi titulu: Čeka se "majstorica"

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

21:53 >> 22:06

Mega ne da Zvezdi titulu: Čeka se "majstorica"
Mega ne da Zvezdi titulu: Čeka se "majstorica" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u drugom susretu finalne serije Košarkaške lige Srbije protiv ekipe Mege i novog šampiona Srbije će odlučiti tek u nedelju nakon "majstorica" - 86:79.

Nisu crveno-beli dobro otvorili meč, odnosno, bili su potpuno zbunjeni, konfuzni i nepovezani, bez ideje u napadu i sa veoma lošom realizacijom šuta, što su igrači Mege uspeli da materijalizuju ubedljivim vođstvom. Tokom prve četvrtine ono je iznosilo i 17 poena viška, ali su igrači trenera Dejana Radonjića tada počeli da se bude.

Uspeo je aktuelni regionalni šampion da nametne svoju igru, odbrana je ponovo bila zaštitni znak Zvezde i kao rezultat toga došlo je vođstvo od pola koše razlike na velikoj pauzi.

Prva deonica drugog poluvremena donela je rezultatsku "klackalicu" do finiša tog perioda igre, kada su gosti "ostali bez daha", a Mega uspela da ostvari novu osetniju prednost i u poslemndju deonicu uđe sa "plus sedam".

Poslednji kvartal meča doneo je novu neizvesnost, ali je na minut i sedam sekundi pre kraja meča Filip Petrušev pogodio torjku za 80:73, što se kansije ispostavilo kao detalj koji je odlučio pobndika.

MEGA: Petrušev 16 (3sk), Novak 4 (7as), Simonović 19 (20sk), Kazalon 9 (6sk), Milosavljević 12, Tepić 9 (3sk, 4as), Kljajević, Momirov 3, Cerovina 3, Matković 8 (5sk), Simanić 3, Langović.

CRVENA ZVEZDA: Hol 19 (6as), Lazić 3, Dobrić 31 (5-3 za tri, 3sk, 3as), Jagodić Kuridža, Noko 10 (9sk), Uskoković 2, Davidovac 10 (4sk, 5as), Rit, Radanov, Simonović 2, Kuzmić 2.

Komentari (0)

Sport