Košarka

Košarkaši Crvene Zvezda dočekuju FMP: Dve pobede vode crveno-bele do prvog mesta u plej-ofu

Komentari

Autor: Euronews

11/04/2022

-

09:48

Košarkaši Crvene Zvezda dočekuju FMP: Dve pobede vode crveno-bele do prvog mesta u plej-ofu
Ognjen Kuzmić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde su okončali učešće u Evroligi i sada mogu da se posvete AdmiralBet ABA ligi u kojoj im predstoje još četiri meča do kraja a prvi je već večeras od 18.00 časova protiv FMP-a.

Crveno-bele dele dve pobede od overe prve pozicije u plej-ofu s obzirom na bolji međusobni skor sa Partizanom, a tradicija protiv "pantera" nagoveštava novi trijumf jer su u seriji od 29 vezanih pobeda u međusobnim duelima. U prvom delu sezone Radonjićev tim je lako slavio u Železniku (98:74).

FMP predstavlja najprijatnije iznenađenje sezone, mladi trener Nenad Stefanović je ekipu doveo do šestog mesta i može da bude prezadovoljan učinkom ekipe.

"FMP je odigrao jako dobro dosadašnje mečeve i namučio je praktično sve favorite za najviši plasman. Mladi su uz pomoć nekoliko iskusnijih igrača, igraju dobro i sa mnogo energije. Učesnici su plej ofa što govori o njihovom učinku i kvalitetu. Završili smo Evroligu na pravi način, imali smo dva dana da se pripremimo za ovaj meč koji je vrlo važan za nas. Ulazimo u finiš i seriju od 4 utakmice u narednih 13 dana u regionalnom takmičenju i ovaj prvi u nizu moramo da odigramo sa mnogo energije", istakao je centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić.

 

 

Posle susreta sa Panterima, crveno-beli gostuju Budućnosti (16. april, 21.00) i Borcu (20.04, 19.00), a prvu fazu AdmiralBEt ABA lige završavaju 23. aprila protiv Igokee kod kuće. 

Budućnost u Podgorici dočekuje Borac iz Čačka (21.00, TV Arena 3 Premium) i pobedom bi izvesno overila treću poziciju u plej-ofu.

AdmiralBet ABA LIGA, 26. kolo

Petak

Split - Zadar 80:92

Subota

Mornar - Studentski centar 82:88

Nedelja

Mega - Partizan 68:97

Igokea - Krka 108:81

Cedevita Olimpija - Cibona 80:84

Ponedeljak

Crvena zvezda - FMP 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Budućnost - Borac 21.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport