Košarka

Lejkersi zvanično otpustili Fogela: Nurs favorit za novog trenera, u redu su Dok Rivers, Džuvan Hauard...

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

11:11

Lejkersi zvanično otpustili Fogela: Nurs favorit za novog trenera, u redu su Dok Rivers, Džuvan Hauard...
Lejkersi zvanično otpustili Fogela: Nurs favorit za novog trenera, u redu su Dok Rivers, Džuvan Hauard... - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Frenk Fogel je i zvanično završio svoju trogodišnju epizodu u Los Anđeles Lejkersima. Jedna od najvećih NBA franšiza danas je potvrdila ono što se znalo u poslednjih desetak dana od momenta kada je trener koji je u prvoj sezoni osvojio šampionski prsten, sa jačim rosterom, doživeo ove sezone debakl i završio van plej-ofa kao 11. tim na Zapadu.

"Danas neće biti dan za upiranje psrtom i odmotavanja svih konkretnih razloga. Samo smo osećali organizaciono, na najvišem nivou, da je vreme za novi "glas". I ovo nema dodirnih tačaka sa neverovatnim dostignućima koja je Frenk Fogel imao u klubu. On je ovde bio sjajan trener i nastaviće dalje da u nekom drugom klubu bude sjajan trener", istakao je generalni menadžer Lejkersa Rob Pelinka.

Nisu krili u Lejkersima da su razočarani prošlom sezonom, Pelinka nije najavio 28. trenera u istoriji franšize, ali je negde naznačio datum do kada bi on trebalo da bude postvaljen:

"Bilo bi sjajno da imenujemo trenera pre drafta u junu".

Prvu zvezdu tima Lebrona Džejmsa u Americi nazivaju "generalnim menadžerom Lejkersa" jer smatraju da se on pita i za tim i za roster i za trenera. On je to, naravno demantovao, s tim da je istakao da će u svakom slulčaju "reći šta ima ako ga neko iz uprave bude pitao za mišljenje".

 

 

"Izuzetno cenim Frenka kao trenera i čoveka. Imali smo sjajnu komunikaciju poslednje tri godine, on je davao maksimum za svaki meč, pripremao nas je svako veče za ovo što nas očekuje. Međutim, ja ništa ne odlučujem, ne mogu da kažem: sa ovim igračima bi trebalo da nastavimo. Ta odluka je na rukovodiocima. Naravno, mogu da zatraže moje mišljenje, ali na kraju dana, oni će doneti odluku za koju smatraju da je najbolja za klub", istakao je Lebron.

Američki mediji i jedan broj veoma uticajnih novinara bavio se i kandidatima za novog trenera "jezerdžija". Po mnogima je trener Toronta Nik Nurs glavni favorit, ali on je sa platom od osam miliona dolara i jedan od najplaćenijih trenera u NBA. 

Ako je Nurs trener koji ume da napravi neprobojnu odbranu, onda je "kouč" Jute Džeza Kin Snijder majstor da napravi efikasan napad, pa je on drugi na listi kandidata. Treći kandidat je Dok Rivers, trener Filadelfije, nekadašnji trener Klipersa koji ima veliki autoritet među igračima. Pominje se još i Džuvan Hauard, nekadašnji saigrač Lebrona Džejmsa koji je radio odličan posao u Mičingenu, pa Dejvid Fizdejl, član Fogelovog stafa...

Na potezu je svakako porodica Bas, jer će na kraju oni kao gazde kluba doneti odluku o novom treneru.

Komentari (0)

Sport