Košarka

Trener Golden stejta pred Denver: Morate birati svoj "otrov" protiv Jokića

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

17:34

Trener Golden stejta pred Denver: Morate birati svoj "otrov" protiv Jokića
Trener Golden stejta pred Denver: Morate birati svoj "otrov" protiv Jokića - Copyright AP Photo/José Luis Villegas

veličina teksta

Aa Aa

Trener Golden Stejta Stiv Ker (56) izneo je svoja očekivanja pred prvu rundu plej-ofa NBA lige, u kojoj će snage odmeriti sa Denverom i Nikolom Jokićem.

Ekipa iz San Franciska završila je regularni deo sezone na trećem mestu Zapada, dok je tim iz Kolorada zauzeo šestu poziciju iste konferencije.

Za početak, osvrnuo se učinak Nagetsa, koji su uprkos neigranju Džamala Mareja i Majkl Portera Džuniora, ligaški deo sezone okončali sa 48 pobeda i 34 poraza.

"Iako su imali problema sa povredama, Nagetsi su imali neverovatnu godinu iza sebe, trener Meloun je odradio sjajan posao sa ekipom, Jokić je vladajući MVP i jedan od najboljih košarkaša današnjice... On je zaista spektakularan košarkaš i kompletna igra Denvera se vrti oko njega. Imali smo interestantnih okršaja sa njima ove godine, pobedili su nas u tri od četiri utakmice, ali svaki meč je bio drugačiji, budući da su obe ekipe imale kadrovskih problema. Već smo pogledali snimke prošlih okršaja sa Nagetsima, ostaje nam da se dobro pripremimo i spremni dočekamo duel sa njima", počeo je Ker.

Srpski centar je poznat kao nesebičan igrač koji i pored svojih košgeterskih sposobnosti, voli da uposli saigrače. Većina NBA timova je zbog te činjenice, često pokušala da "oduzme" Jokićevu pas-igru, zatvarajući ostale igrače Nagetsa. 

"To je ono što ga čini specijalnim. Moraš da biraš "svoj otrov protiv njega". Odličan je u reketu, može da pogodi, brilijantan je asistent... Moramo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji i da eliminišemo jeftine greške zbog kojih smo često imali problema tokom sezone. Ne smemo da dozvolimo pad koncentracije pa da nas Jokić ponovo kažnjava asistencijama preko celog terena. Moraćemo da budemo naročito oprezni, jer on nije samo jedan od najboljih košarkaša u Ligi, već je i jedan od najmapametnijih", rekao je i dodao:

"On je opasan u svakom pogledu. Kakvu god taktiku smisliš, imaće odgovor na nju. Naš problem je što nismo navikli da igramo protiv Jokića. Misliš da si u dobroj poziciji kada ga čuvaš, ali nisi. Čak i kada igraš jaku odbranu, on ti proturi loptu `kroz uši`...", zaključio je šef stručnog štaba Voriorsa. 

Prvi okršaj ovih ekipa na programu je u Ouklendu u nedelju od 02:30 časa po našem vremenu uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport