Košarka

Zvezda pobedila Budućnost u Morači i osigurala prvo mesto pred plej-of

Komentari

Autor: Euronews

16/04/2022

-

23:08 >> 23:47

Zvezda pobedila Budućnost u Morači i osigurala prvo mesto pred plej-of
Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u neizvesnoj utakmici Budućnost u Podgorici 80:76 (19:12, 27:24, 13:23, 19:17) i tako osigurali prvo mesto na tabeli pred plej-of AdmiralBet ABA lige.

Derbi 15. kola regionalnog takmičenja opravdao je očekivanja. Beogradski tim je stekao dvocifrenu prednost nakon prvog poluvremena (46:36), da bi domaća ekipa fenomenalnom 15-3 serijom početkom treće četvrtine preokrenula rezultat i prvi put nakon uvodne deonice stekla vođstvo 51-49, najavivši veliku borbu do kraja.

Tako je i bilo, u nastavku utakmice igrao se poen za poen, a pogotovu u odlučujućoj četvrtini, kada je Kobs na minut do kraja smanjio prednost rivala na poen zaostatka (76:75).

U narednom posedu, požrtvovani Davidovac se izborio za loptu i proigrao Voltersa, koji je polaganjem dao Zvezdi dao prostora za disanje i šansu za mirniju završnicu. Poslednjih 20ak sekundi meča obeležila je penal završnica, posle koje je gostujuća ekipa samo potvrdila pobedu. U ključnim trenucima koncentracija Silija nije bila na nivou, plej Budućnosti realizovao je samo jedno slobodno bacanje, dok je na drugoj strani Kalinić bio siguran. 

Komentari (0)

Sport