Košarka

Nikola Jokić samokritičam posle isključenja: Ne smem i neću to više da radim

Komentari

Autor: Euronews

19/04/2022

-

11:04

Nikola Jokić samokritičam posle isključenja: Ne smem i neću to više da radim
Nikola Jokić samokritičam posle isključenja: Ne smem i neću to više da radim - Copyright Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

veličina teksta

Aa Aa

Denver Nagetsi su doživeli i drugi poraz u plej-ofu NBA lige od ekipe Golden Stejt Voriorsa, a srpski centar Nikola Jokić je utakmicu završio sedam minuta pre kraja kada nije uspeo da se suzdrži i zbog druge tehničke greške je zaradio i isključenje.

Posle utakmice, govorio je na konferenciji za medije i još jednom je pokušao da objasni zapto je prigovorio sudiji.

"To je što je. Ne smem to da radim i neću to da radim, ali mislim da sam tada bio fauliran, jer se čuo udarac i zato sam tako reagovao. Sudija je rekao da nije faul, to je bilo njegovo viđenje situacije", ponovio je Jokić ono pšto je rakao i vruće glave odmah posle meča.

Prvu tehničku grešku dobio je tri minuta pre kraja treće deonice kada je bio isprovociran od strane Gerija Pejtona mlađeg.

 

 

"Ne mora on to da radi. Zato sam tako reagovao. Mislim da odgovor leži u košarci, samo nećeš da izgubiš ili hoćeš da pobediš i to je to. Trudim se da pobedim i zbog toga sam tako reagovao kako sam reagovao".

Golden stejt vodi 2:0 u seriji, Denver će morati u petak ujutru (4.00) na svom parketu da zaigra mnogo bolje ako misli da se vrati u borbu za polufinale Zapadne konferencije.

"Razgovarali smo i nadam se da ćemo uspeti da reagujemo i da nešto promenimo u igri. Nadam se da možemo da nađemo bolji ritam i u odbrani i u napadu. Nekada smo samo stajali u odbrani, i dozvoljavali im neke stvari koje smo znali da će raditi. Rekao sam ekipi i pre prvog meča da moramo i da gubimo zajedno i da pobeđujemo zajedno. Nismo podeljeni."

Model igre je poznat.

"Moramo da budemo usredsređeni na svoj plan igre, detalji su ključni – napraviš jednu grešku i nateraće te da platiš. Šampionski su tim. Znamo da će pogađati teške šuteve, to rade celog života, ali mi moramo u napadu da radimo ono što inače radimo", zaključio je Jokić.

 

 

Trener Majk Maloun razume pod kakvim pritiskom igra Jokić, ali ne opravdava preteranu nervozu.

"Kao vođa ovog tima, on mora da bude primer ostalim igračima u teškim trenucima – kada ne ide, moraš da pronađeš način da se boriš kroz to, da budeš mentalno jak. To će biti izazov za njega u budućnosti. Tačno je da mu ne sviraju faulove, ali mora da pronađe način da igra uprkos tome", smatra Meloun.

Komentari (0)

Sport